Cum vi se pare decizia Simonei Halep de a nu juca pentru România în Fed Cup? Sondaj

Decizia Simonei Halep de a nu juca pentru echipa României de Fed Cup împotriva Canadei pare să-i fi împărțit pe iubitorii tenisului în două tabere: unii spun că numărul 3 WTA ar trebui să-și reprezinte țara indiferent de consecințe, în vreme ce alții susțin că românca a procedat corect punând pe primul loc circuitul WTA.

După mai multe săptămâni de speculații, Simona Halep a anunțat sâmbătă că nu va evolua în întâlnirea României cu echipa Canadei, din play-off-ul pentru Grupa Mondială a Fed Cup.

"Este foarte greu să merg să joc în Canada, sunt obosită, am obligaţii la Stuttgart. Dacă era în Europa, mă duceam cu mare drag. Eu zic că avem prima şansă, Irina (n.r. - Irina Begu) este în formă bună şi la dublu avem echipă bună. Îmi pare rău că nu voi fi cu ele, dar voi fi cu sufletul acolo", și-a explicat românca de pe locul 3 WTA decizia.

Vezi și: Ce urmează pentru Simona Halep după turneul de la Miami

Pâna la acest anunț oficial, Simona Halep a transmis în repetate rânduri că nu ştie dacă va putea evolua în play-off-ul pentru Grupa Mondială din Fed Cup, în fața Canadei, din cauza programului încărcat. Locul 3 WTA ar trebui să fie la Montreal pe 18 şi 19 aprilie, pentru ca o zi mai târziu să se afle la Stuttgart, adaptată la diferenţa de fus orar de șase ore.

În Germania, între 20 și 26 aprilie se va juca primul mare turneu european din seria întrecerilor pe zgură, ce pregătesc Grand Slam-ul de la Roland Garros. În absența Serenei Williams, românca va fi aici cap de serie numărul 2, după rusoaica Maria Sharapova, câştigătoarea ultimelor trei ediţii. Anul trecut, sportiva noastră a fost eliminată în turul 2 din Germania de Svetlana Kuznetsova, scor 7-5, 7-6.

Reacții pro și contra după anunț

Decizia Simonei Halep a provocat o adevărată furtună în rândul fanilor sportului alb din România. Foși mari sportivi precum Ilie Năstase sau Alin Petrache au criticat-o pe Simona Halep pentru faptul că a ales să lipsească din echipa de Fed Cup.

Vezi detalii aici: Ilie Năstase, atac DUR la Simona Halep: De ce nu vrea să joace pentru România?

Șeful COSR o critică pe Simona Halep pentru absența din Fed Cup

Și între cititorii DCNews sunt persoane care consideră că Simona Halep ar fi trebuit să evolueze în meciul de Fed Cup împotriva Canadei, indiferent de consecințe. Iată câteva comentarii de acest fel: 

Nu ne mai intereseaza. Daca nu este de acord sa reprezinte Romania nici pe noi nu ne mai intereseaza performantele ei.

A juca pentru tara este o onoare si o datorie in acelasi timp. Un mare sportiv al Romaniei asa procedeaza. (...) Romania ne este o mama celor care ne consideram romani si ea merita tot sacrificiul nostru! In ciuda atator netrebnici ce o jefuiesc ea are puterea si taria sa-ti daruiasca in fiecare zi fara sa-ti ceara nimic tie unui alt fiu nerecunoscator ! Macar de-ai lua aminte!

Ilie , NIMENI nu trăieşte din dragoste de glie ,din dragoste de neam , viaţa e scurtă , banul este la putere. Trist dar , ADEVĂRAT.

Unde sunt sentimentele fata de Romania? Am comentat frumos fata de performantele obtinute dar, se pare ca banii conteaza. Pacat, poate te mai gandesti si pentru romanii care au venit sa te incurajeze. Ai grija ca asemenea comportamente se taxeaza de catre fani. Numai bine.

Pe de altă parte însă, există și mulți cititori care sunt de părere că Simona Halep a procedat corect alegând să nu meargă în Canada pentru partida din Fed Cup:

Ce a facut tara asta pentru Halep? Nimic. Patriotismul nu tine de foame, iar pentru tara in care toti se caca pe cetatenii ei, nu merita sa faci nimic.

Nu conteaza doar banul dar nici simona nu a dat cu piciorul romaniei . peste tot pe unde a jucat, a jucat sub steagul romanesc . e normal daca are de ales sa ii aleaga pe cei care o sponsorizeaza. daca suntem asa patrioti, de ce nu a sponsorizat-o nicio firma din romania ???

Halep a aparut de nicaieri, pe munca ei, pe banii ei ...

Ce frumos ar fi acum sa ne apucam sa-i trasam sarcini si ordine, unde si cum sa joace ... tipic romanesc.

Nastase a fost creatia sistemului. Pana a ajuns sa scoata rezultate a fost sustinut si hranit de Romania ... deci cumva era normal sa joace unde ii spunea Romania. 

Oricum, dupa ce a plecat din Romania si Nastase a facut ce a vrut el.

Vad tot felul de comentarii despre patriotism ...

Halep isi iubeste tara si a participat cand a putut la orice competitie.
Ea insa are un program. Ca sa spere la numarul 1 mondial trebuie sa participe obligatoriu la anumite turnee. Pe de alta parte nu se poate epuiza jucand alandala peste tot.
Totul este gandit ca sa aiba productivitatea cea mai mare.

Daca s-ar epuiza in nenumarate meciuri si turnee si ar cadea pe locul 100 ce veti spune despre ea?!?

O sa spuneti ca oricum nu era in stare, ca a fost o bula de sapun, ca e slaba ca jucatoare, etc. ... si in cativa ani nimeni nu-si va aduce aminte de ea.

Acum se apropie momentul maxim si trebuie sa-si gandeasca fiecare miscare. In final tot pentru Romania joaca iar drapelul din spatele ei este tot cel romanesc.

Sau poate ar trebui sa faca ca Nastase si sa ceara cetatenie americana (franceza) ?!?

Merge unde ii cer sponsorii, merge la cei care o platesc . simona nu are firme de zeci de milioane de euro ca nastase. de ce nu a sponsorizat-o nastase cu firmele lui, daca voia sa dea dovada de patriotism?

Vă invităm să răspundeți sondajului din debutul articolului și să vă exprimați în secțiunea de comentarii punctul de vedere față de acest subiect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel