EXCLUSIV  Cum văd românii apropierea faţă de SUA şi de UE. Barometru de securitate, rezultate la limită. Unul din trei români, îngrijorat

Unsplash
Unsplash

Centrul de cercetări sociologice LARICS, în parteneriat cu Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române au lansat Barometrul de Securitate a României, ediția aprilie 2021.

Barometrul de Securitate a României, ediția aprilie 2021, a fost realizat cu sprijinul Astra Zeneca, DAMEN, Lockheed Martin și analizează percepțiile românilor în 7 capitole distincte: Securitate națională și globală, Relații Internaționale, Relațiile cu Republica Moldova, Percepții ale Amenințărilor, Relații Interetnice, Industria de Apărare, Pandemia.

Datele pentru realizarea Barometrului au fost culese în perioada 12 aprilie – 23 aprilie 2021 în București și în toate județele României pe baza unui chestionar telefonic. 

Astfel, românii au spus cum ar trebui să se poziţioneze ţara noastră în relaţia cu SUA, dar şi cu UE. 

Conform barometrului, 36,6 la sută dintre respondenţi consideră că România ar trebui să fie apropiată în egală măsură de SUA şi de UE şi să îşi consolideze relaţiile bilaterale cu ambii parteneri. 

Unul din trei români (31,1 la sută) consideră că România ar trebui să aibă grijă ca relaţia apropiată cu SUA şi UE să nu ducă la tensiuni cu alte state, în timp ce 23 la sută dintre români cred că ţara noastră ar trebui să fie mai apropiată ca relaţii bilaterale de Uniunea Europeană decât de SUA. 

Doar 6,9 la sută dintre cei intervievaţi au spus că România ar trebui să fie mai apropiată de SUA decât de UE. 

VEZI AICI REZULTATELE COMPLETE ALE BAROMETRULUI DE SECURITATE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel