Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza pe regiuni

Covrig Roxana / 27 ian 2014 / 12:28
viscol
viscol
Meteorologii au realizat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. În vreme ce în unele regiuni temperaturile vor crește chiar și cu 7 grade, în altele vremea rămâne rece. Ninsorile abundente vor continua până marți și urmează să revină în 29 ianuarie și în intervalul 1-4 februarie.  Iată prognoza meteo, prezentată de ANM: Banat 

Până pe 2 februarie temperaturile vor marca o creştere treptată, astfel încât maximele diurne ajung până la 4 grade. Între 2 şi 5 februarie valorile termice maxime scad cu aproximativ 2 grade Celsius, iar apoi vremea se va încălzi uşor şi treptat, urmând ca, la sfârşitul celei de a doua săptămâni de prognoză, să se atingă medii termice de 5…6 grade la amiază. În ceea ce privește evoluţia minimelor nocturne, acestea vor creşte de la -9 grade până spre 0 grade în intervalul 27 ianuarie – 2 februarie, apoi vor marca o scădere uşoară şi se vor menţine între -4 şi -2 grade până la sfârşitul intervalului de prognoză.

În jurul datei de 29 ianuarie vor fi ninsori pe arii extinse, dar nu foarte importante cantitativ, apoi probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi mai ridicată între 1 şi 4 februarie.

Crișana

În prima săptămână valorile termice maxime vor fi în creştere, de la medii de -3 grade ziua şi -7 noaptea, spre 5 grade şi, respectiv, -1 grad, pe 2 – 3 februarie. În următoarele zile temperaturile vor scădea cu aproximativ 3 grade Celsius, pentru ca, după data de 6 februarie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, o încălzire uşoară şi treptată să aducă regimul termic spre valori medii apropiate celor caracteristice primei decade a lunii februarie. La sfârşitul celei de a doua săptămâni, vor fi din nou, în medie, temperaturi maxime de 5…6 grade şi minime de -1 grad.

Va ninge, în general slab cantitativ, pe 29 ianuarie, după care probabilitatea pentru precipitaţii, cel mai probabil mixte, va fi mai mare între 1 şi 4 februarie şi, din nou, pe 8 februarie. Transilvania

Până spre sfârşitul primei săptămâni vremea rămâne rece, cu medii ale temperaturilor minime de -10…-8 grade şi ale maximelor de -5…-4 grade. Pe 1 – 2 februarie regimul termic va marca o creştere de aproximativ 7 grade Celsius, temperaturile apropiindu-se de mediile multianuale specifice perioadei din an. A doua săptămână de prognoză va debuta cu o tendinţă de uşoară răcire, valorile termice vor scădea cu 2…3 grade până la jumătatea săptămânii, pentru ca la sfârşitul intervalului de prognoză să se revină la un regim termic diurn normal pentru prima decadă a lunii februarie, cu maxime, în medie, de 2 grade Celsius.

Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată pe 29 ianuarie, când acestea vor fi sub formă de ninsoare, apoi între 1 şi 4 februarie, când, trecător, pot fi şi lapoviţe sau ploi.

Maramureș

Până duminică 2 februarie, temperaturile maxime vor crește cu aproximativ 7 grade Celsius, ajungând la valori medii de 3...4 grade. Şi tot la sfârşitul primei săptămâni de prognoză, minimele nocturne, în creştere după 31 ianuarie, vor atinge valori medii de -3…-2 grade. În primele zile din cea de a doua săptămână, regimul termic va scădea uşor, temperaturile nocturne vor coborî spre medii de -6…-4 grade, apropiate de normele perioadei, iar maximele vor scădea spre 0 grade Celsius. Ulterior, până la sfârşitul săptămânii, regimul termic nocturn va rămâne relativ constant, în timp ce mediile diurne vor urca din nou spre 3…4 grade. Va ninge, în general slab cantitativ, pe 29 ianuarie, după care probabilitatea pentru precipitaţii, posibil mixte, va fi mai mare între 1 şi 4 februarie şi, din nou, pe 8 februarie.

Moldova

În prima săptămână vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai alea în cursul nopților și al dimineţilor. În primele zile media valorilor maxime va fi de -8…-7 grade, iar a minimelor de -10…-12 grade, pentru ca în jurul datei de 31 ianuarie regimul termic să mai scadă cu aproximativ 4 grade. Abia pe 1 şi 2 februarie temperatura aerului va marca o creştere semnificativă, temperaturile diurne vor atinge medii de -3…-2 grade, iar cele nocturne vor urca spre -5… -4 grade. În cea de a doua săptămână de prognoză, regimul termic va avea o scădere uşoară la început, dar către week-end vremea se va încălzi din nou, atingându-se medii termice de -6 grade noaptea şi 2 grade ziua. Probabilitatea de ninsoare va fi mai mare pe 27 şi 29 ianuarie, precum și între 1 și 3 februarie, când va ninge în general slab cantitativ.

Dobrogea

În primele zile prognozei, maximele din timpul zilei vor varia între -7 grade și 0 grade, iar minimele nocturne se vor menține relativ constante în jurul unei medii de -8 grade. După data de 30 ianuarie regimul termic va marca o creștere, astfel încât pe 2...3 februarie vor fi temperaturi de aproximativ 4 grade ziua și 0 grade noaptea, apropiate de cele normale climatologic pentru această dată. În a doua săptămână va avea loc o răcire cu 5…6 grade, iar către finalul intervalului de prognoză temperaturile vor crește din nou. Vor fi ninsori pe arii extinse pe 27 și 29 ianuarie, iar în intervalul 2 – 4 februarie vor fi  precipitații mixte, în general slabe cantitativ.

Muntenia

Până pe 31 ianuarie temperaturiile vor varia între valori medii de -4 și -8 grade ziua și între -8 și -12 grade noaptea. Între 1 și 3 februarie vremea se va încălzi până la maxime de 1…2 grade și minime de -2 grade, apropiate de normele climatologice. Va urma o ușoară răcire, cu aproximativ 5 grade, până la jumătatea celei de a doua săptămâni de prognoză și, abia spre finalul intervalului temperaturile vor crește din nou, spre maxime de 2…3 grade și minime de -5 grade Celsius. Va ninge pe arii restrânse și slab cantitativ între 27 și 28 ianuarie și în 29 ninsorile se vor intensifica și se vor extinde ca arie. În intervalul 1 – 4 februarie precipitațiile vor fi mixte.

Oltenia

În primele zile ale prognozei, vremea va fi mult mai rece decât în mod normal. Între 31 ianuarie și 3 februarie, temperaturile vor crește de la -5 la 1 grad la valorile maxime și de la -9…-8 până la -1 grad la valorile minime nocturne. Ulterior, vremea se va răci din nou, iar temperaturile nocturne vor scădea, în medie, cu 6 grade, în timp ce maximele diurne se vor menține în jurul unei valori medii de 0 grade Celsius. O ușoară tendință de creștere, cu 1…2 grade, se va manifesta abia la sfârșitul intervalului de prognoză. Va ninge în jurul datei de 29 ianuarie, iar între 1 și 4 februarie va crește probabilitatea pentru precipitații mixte, de asemenea pe arii extinse.

La munte

Până spre sfârșitul săptămânii regimul termic se va menține constant, temperaturile maxime fiind între -6 și -4 grade, iar cele minime între -12 și -10 grade. După 31 ianuarie vremea se va încălzi ușor, spre valori medii cu aproximativ 6 grade mai ridicate pe 2...3 februarie. A doua săptămână de prognoză va fi caracterizată prin temperaturi maxime între -4 și 0 grade și minime între -10 și -7, cu cele mai scăzute valori la mijloc de săptămână.

Va ninge în 29 ianuarie și în intervalul 1-4 februarie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25