Cum va face România față unui BLACKOUT. Bogdan Chirieac: Nu putem fi pregătiți. Măcar asta s-ar putea face

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că România nu ar putea face față unui blackout major, precum cel despre care avertizează autorităţile din Austria. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a discutat cu Niels Schnecker, realizator România TV, despre posibilitatea unui blackout major în România și cum ar putea face țara noastră față unui astfel de fenomen. 

”La noi ar fi un haos total, dar de altfel şi când a fost prin anii '80 un blackout total în Statele Unite în câteva ore s-a ajuns înapoi la epoca de piatră. S-au jefuit magazinele, proprietarii apărau vitrinele cu pușca automată și așa mai departe. Ce pot să spun, ferească Dumnezeu. Sper ca cineva, dar cine, că Guvern nu avem, să ia în serios aceste avertismente”, a declarat Bogdan Chirieac. 

VEZI Austria, AVERTISMENT: Urmează un "Blackout", o pană de curent catastrofală la nivel european. Plănuiți-vă să petreceți acasă un concediu de 14 zile

Ce a fost și ce va urma

Întrebat care este diferența dintre ceea ce s-a întâmplat în Statele Unite și ceea ce avertizează acum în Austria, analistul a spus că trebuie să sperăm că România va fi ocolită de un astfel de eveniment. 

”Nici ei nu sunt cu adevărat pregătiți (n.r. se referă la cetățenii din Austria) pentru că nu ai grupuri electrogene suficient de puternice care să îți alimenteze spitale, școli, ar însemna să ai grupuri electrogene și lângă ele să ai tancuri de mii de litri de motorină. Până la urmă și grupul electrogen îți dă minimum necesar pentru aparatele ATI, dar ce se întâmplă cu hrana oamenilor din frigidere, în blocuri, cum poți circula, cu lanterne. În România e greu și hrană neuscată, să o consumi pe loc, e tot mai greu pentru că s-au dublat prețurile la alimente. Nu putem fi pregătiți. Totul e să ne rugăm la Dumnezeu ca România să fie ocolită deși România e în rețea cu Austria, cu toată Europa Centrală. Ei de unde au luat frica, pentru că anul acesta am înțeles că pe data de 9 ianuarie a fost o scădere de frecvență în Transilvania, care putea să inducă un blackout în toată Europa Centrală, norocul a fost că au decuplat repede niște mari consumatori. Măcar asta ar putea face România”, a completat Bogdan Chirieac. 

CITEȘTE ȘI: Blackout, ce urmează și de ce stocurile enorme sunt "o tâmpenie". CHIT complet, TREI lucruri pe care trebuie să le faci: Te poate omorî, efectiv!

Detalii despre cele mai mari pene de curent din SUA

Blackout este acum pe buzele tuturor, dar este un eveniment care s-a mai întâmplat de-a lungul timpului. Ce s-a întâmplat în trecut și ce a provocat apocalipsele. Exemple clare din SUA.

Știrea cu avertismentului dat de Austria în legătură cu "blackout", pana de curent ce ar urma să vină și să afecteze toată Europa, a alarmat întreaga lume, iar unele țări europene au pornit deja campanii de informare a publicului pentru ceea ce ar trebui să facă în cazul unei asemenea situații.

Citește articolul integral aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel