Cum va ajuta noua misiune NASA: Omenirea o să aibă o bază lunară permanentă

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Misiunea îi va ajuta pe astronauții care vor cerceta în curând Luna, permițându-le să folosească apa pentru hidratare, combustibil și chiar pentru a respira, stabilind în cele din urmă o prezență umană.

Prima navă spațială privată se află în prezent pe Lună, pregătindu-se să caute semne de apă în mediul lunar.

Odysseus, un modul de aterizare fără echipaj în valoare de 118 milioane de dolari, construit de Intuitive Machines, a efectuat o aterizare ușoară în apropierea polului sudic al Lunii, joi, la ora 18:24 ET.

Polar Resources Ice-Mining Experiment -1 al NASA este legat de exteriorul navei, care în curând va săpa la suprafață, va colecta regolit și va analiza praful lunar cu o multitudine de instrumente puternice.

Misiunea îi va ajuta pe astronauții care vor cerceta în curând Luna, permițându-le să folosească apa pentru hidratare, combustibil și chiar pentru a respira, stabilind în cele din urmă o prezență umană.

Agenția spațială are în vedere anul 2026 pentru a readuce americanii pe Lună - ultima dată a fost în 1972

"Potrivit datelor obținute de navele spațiale care orbitează în jurul Lunii, oamenii de știință cred că regiunile polare sunt bogate în apă sub suprafața lunară", a transmis NASA într-un comunicat.

"Dar nu am explorat niciodată aceste regiuni sau nu am detectat direct apa. PRIME-1 va ajuta la identificarea și evaluarea abundenței și calității apei într-o zonă care se așteaptă să conțină gheață", se mai regăsește în comunicat.

PRIME-1 este format din două instrumente: The Regolith and Ice Drill for Exploring New Terrain (TRIDENT) și Mass Spectrometer observing lunar operations (MSolo).

TRIDENT va fora până la o adâncime de un metru, extrăgând regolitul lunar, sau solul, până la suprafață.

Instrumentul a fost proiectat să foreze în mai multe segmente, făcând o pauză și retrăgându-se pentru a depune resturi la suprafață după fiecare creștere a adâncimii.

Odată ce probele ajung la suprafață, MSolo va evalua resturile de foraj pentru a detecta prezența apei și a altor compuși chimici.

Instrumentul este un spectrometru de masă, care poate măsura raportul masă-încărcare a ionilor.

Instrumentul este utilizat în testarea și descoperirea medicamentelor, detectarea contaminării alimentelor, analiza reziduurilor de pesticide, determinarea raportului izotopic, identificarea proteinelor și datarea cu carbon.

"Datele obținute de PRIME-1 vor ajuta oamenii de știință să înțeleagă resursele in situ de pe Lună, inclusiv cartografierea locației resurselor", a transmis NASA.

"PRIME-1 contribuie la căutarea apei la polii Lunii de către NASA, sprijinind planurile agenției de a stabili o prezență umană durabilă pe Lună până la sfârșitul deceniului", a comunicat NASA.

Agenția spațială are în vedere anul 2026 pentru a readuce americanii pe Lună - ultima dată a fost în 1972, conform Daily Mail.

CITEȘTE ȘI:

”Bine ați venit pe Lună. Salt uriaș înainte pentru întreaga omenire”. Prima navă privată a ajuns pe Lună: SUA, întoarcere după mai mult de jumătate de secol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel