EXCLUSIV  Cum sunt văzute piesele Erikăi Isac de părinți. Profesoara Ada-Maria Ileana: Întotdeauna am folosit lecțiile și să transmit niște valori

FOTO: GIORGI ICHIM
FOTO: GIORGI ICHIM

Ada-Maria Ileana (Miss World România 2024) a vorbit despre experiența ei ca profesoară la o școală privată, atunci când abordează mesaje anti-abuz, precum cele din piesa Erikăi Isac, la orele de curs.

Întrebată dacă a ascultat ultimele melodii ale Erikăi Isac și ce opinie are despre modul acesta de a exprima principiile egalității de gen, Ada-Maria Ileana a răspuns:

„Da, sunt la curent atât cu „Macarena”, cât și cu „Femei în Parlament”. Am urmărit fenomenul după ce m-am întors din India. Susțin această mișcare, mi se pare că este un manifest. Există acolo o durere și o furie și o frustrare pe care o simt și eu, în mod evident, ca femeie. Cred că toate trecem prin aceste lucruri și eu, mai ales în călătoria asta cu Miss World, am avut parte de foarte mulți Mirei. Ni se spune că trebuie să ne asumăm asta, din moment ce ne expunem public și că trebuie să acceptăm toate aceste critici. Cu toate acestea, nu prea cred că este așa și mă bucur că, în sfârșit, avem femei care vorbesc despre lucrurile astea. Îmi place, în mod special, că mesajul ajunge la tineri.

Cei de vârstă matură sunt ceva mai greu de schimbat la nivel de mentalitate, dar o felicit încă o dată pe Erika și felicit toată echipa. Susțin această mișcare, îmi doresc să continuăm să vorbim despre asta, în special despre reprezentarea femeilor în politică. Poate că ne trezim toți cei care vrem o emancipare reală a femeii și respectul cuvenit acesteia, în România, pentru a realiza toate aceste lucruri”.

Î: Ca profesoară, cum simți că se raportează tinerii la mesajul ăsta și cum se raportează părinții?

Ada-Maria Ileana: „Eu lucrez în mediul privat și, din fericire pentru mine, nu am avut prea multe cazuri de părinți reticenţi. În general, au foarte multă încredere în mine, ceea ce mă bucură foarte tare. Sunt și tânără, iar din moment ce am început să predau de la 19-20 de ani, îmi imaginez că este greu pentru părinți să își lase copilul în mâinile cuiva așa tânăr. Dar majoritatea părinților au înțeles oportunitatea care vine de aici și faptul că, din moment ce sunt aproape de vârsta lor, îi pot înțelege mult mai bine, deci pot ajunge mult mai ușor la ei.

Eu predau engleză, dar întotdeauna am folosit lecțiile mele și să transmit niște valori, să predau niște subiecte actuale. Bineînțeles că predau și pentru adolescenți, iar atunci când începem să comunicăm mai ușor în limba engleză devine și mai interesant să avem astfel de dezbateri. Ei sunt foarte încântați de temele astea actuale. Sunt foarte captați de tot ceea ce se întâmplă, foarte atenți. Au foarte multe păreri, ceea ce mie mi se pare extraordinar și au inclusiv capacitatea aceasta de a le exprima și de a le dezbate, ceea ce, la fel, mi se pare extraordinar.

Poate că noi sau generațiile dinaintea noastră nu aveam acest curaj de a ne spune părerea. Tocmai de aceea sunt fericită că am și elevi receptivi, dar și părinții sunt foarte receptivi. Încă am speranța faptului că putem schimba ceva”.

2. FOTO: GIOR... (erika-isac_15821000.jpg)

3. FOTO: GIOR... (erika-isac-3_28823700.jpg)

FOTO: GIORGI ICHIM / ERIKA ISAC

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel