Cum știi dacă pisica ta se plictisește. Pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a-ți păstra mobilierul intact

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm

Este greșit să credem că pisicile nu pot fi plictisite, întrucât ele duc adesea o viață liniștită. Ele pot experimenta plictiseala din când în când.

Pisicile dezvoltă obiceiuri rele dacă devin plictisite și pot exprima plictiseala în moduri destul de distructive. 

Se plictisesc pisicile?

Da, surprinzător, pisicile se plictisesc. Dacă o pisică este lăsată singură acasă pentru timp îndelungat, fără interacțiune sau stimulare, atunci cel mai probabil se va plictisi. Pisicile sunt animale extrem de inteligente, având nevoie, astfel, de un anumit nivel de stimulare. Dacă stau prea mult timp fără stimulare, apare plictiseala.

De ce se plictisesc pisicile

Există multi factori care pot determina ca animalul de companie să devină plictisit și frustrat.

Dacă nu sunt suficient de active sau nu le este permis să-și satisfacă nevoia de explorare și aventură, atunci pot deveni plictisite. Plictiseala poate fi mai frecventă la pisicile de interior care nu își pot exercita instinctele de vânătoare prea des. Motivele pentru care o pisică devine plictisită sunt:

  • Lipsa interacțiunii sociale adecvate
  • Insuficiența exercițiului fizic
  • Puține oportunități de a-și folosi instinctele de vânătoare
  • Restricții în ceea ce privește oportunitățile de explorare.

 

2. Sursa foto... (pisica-atentie-plictiseala_93445000.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik 

Cum știi dacă pisica ta se plictisește

Plictiseala pisicii nu este întotdeauna ușor de observat. Pisicile își pot ascunde starea de spirit, așa că iată câteva semne că pisica ta se plictisește.

  • Comportament anxios
  • Supraalimentare
  • Agresiune față de alte animale de companie
  • Cauzarea problemelor
  • Inactivitate

Combaterea plictiselii la pisici

Există multe lucruri pe care le poți face pentru a combate plictiseala la pisici și pentru a-ți păstra mobilierul intact. Iată câteva modalități de a-ți ține prietenul felin ocupat și de a-i ține plictiseala la distanță:

Oferă-i multă atenție

Dacă observi că pisica ta devine tot mai plictisită poate fi un semn că are nevoie de puțină atenție în plus. Asigură-te că petreci destul timp cu ea în fiecare zi. Acordă-i atenție și afecțiune și joacă-te cu ea. Acest lucru o va ajuta să nu se mai simtă atât de plictisită. 

Oferă-i multe jucării

Pisicile sunt animale foarte jucăușe, iar dacă nu au nimic care să le stimuleze instinctele de joacă, se pot plictisi. Investiția într-o varietate de jucării interactive sau jocuri pentru pisici, pentru a se juca singure sau cu tine, este modalitatea perfectă de a le menține distrase și de a ține plictiseala la distanță.

Ascunde gustările prin casă

Lasă gustări pentru pisici sau jucării în jurul casei pentru ca pisica ta să le găsească. Este o modalitate bună de a le menține stimulate și active. Acest tip de activitate stimulează instinctele de vânătoare ale pisicii tale și o poate ține ocupată pentru o perioadă.

A avea o pisică plictisită nu este distractiv nici pentru proprietar, nici pentru felină. Cu toate acestea, există câțiva pași simpli pe care îi poți urma pentru a o ajuta să rămână stimulată și pentru a evita să se plictisească, potrivit Purina.co.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel