Cum slăbești fără să te înfometezi. Nutriționist: Reușim fără să reducem drastic mâncarea

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Dacă vrei să slăbești fără să te înfometezi, Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, îți spune cum poți să o faci. 

"Un stil de viață sănătos nu este egal cu a avea o dietă de înfometare, ci înseamnă constanță în timp și mâncare în general sănătoasă cu mici ”tratații” sau pofte ocazionale mai puțin sănătoase. De asemenea, un stil de viață sănătos înseamnă mișcare. Indiferent dacă optezi pentru a merge la sală sau a urma ore de grup fitness on-line, sportul creează un deficit caloric eficient fără să ne înfometăm. Consumând calorii în activitățile fizice și cele sportive zi de zi reușim astfel să atingem ținta de deficit caloric de 500-1000 de kcal pe zi fără să reducem drastic mâncarea", a explicat Cori Grămescu pe Facebook.

"Hidratarea și mișcarea nu trebuie să lipsească"

"Un meniu bazat pe consumul regulat de alimente naturale, bogate în vitamine și cât mai puțin procesate sunt esențiale pentru o dietă eficientă care își menține rezultatele în timp. Și, desigur, hidratarea și mișcare nu trebuie să lipsească nici ele dintr-un stil de viață sănătos. Însă pentru a putea construi un stil de viață sănătos avem nevoie de o bază de informații corecte, științifice, fără mituri și trucuri care să ne pună sănătatea în pericol", punctează nutriționistul.

"Pe lângă un aport ridicat de apă și o alimentație bazată pe multe legume este foarte important ca în această perioadă să faceţi mişcare, pe cât posibil după un program regulat şi constant, şi să încercaţi, acolo unde se poate, să petreceţi cât mai mult timp în aer liber și să vă bucurați de vară și de soare", este sfatul dat de Cori Grămescu.

Vezi și: Dieta Dukan: Rețeta de chec. Iese pufos și aromat

Cum scapi de celulită

"Cum scapi de celulită pufoasă, acel tip de celulită în care pielea este flască, lipsită de rezistență și care dă senzația de retenție de apă? Celulita se amplifică odată cu vârsta, datorită hormonilor, structurii corpului, însă și tinerii pot prezenta acest aspect de "încrețire". Pe lângă factorii vârstă și hormoni, scăderea fermității pielii, expunerea la soare, creșterea stratului de grăsime, consumul ridicat de zahăr, o alimentație bazată preponderent pe alimente procesate, lipsa hidratării și pierderea elasticității pielii conduc și ele la apariția celulitei.

Pentru o piele sănătoasă și frumoasă, trebuie să reducem și factorii care sunt agresivi asupra stării de sănătate şi frumuseţe a pielii, să adoptăm obiceiuri sănătoase, să introducem o dietă corectă care să ne asigure toți nutrienții necesari (minerale, vitamine, proteine) și gătim alimentele cât mai natural, fără a face abuz de ulei și prăjeli", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel