EXCLUSIV  Cum şi când se vor relua zborurile. Pilotul Osiceanu DEMONTEAZĂ toate "soluţiile miraculoase"

Pilotul Cezar Osiceanu a comentat propunerile făcute de către specialiştii sau nespecialiştii în domeniul aviaţiei cu privire la modul în care se vor desfăşura zborurile în viitorul apropiat, în contextul pandemiei de coronavirus.  

Pilotul Cezar Osiceanu a analizat, pentru cititorii DC News, măsurile de protejare a pasagerilor, însoţitorilor de zbor şi a piloţilor de coronavirus, în momentul care se vor relua zborurile. Interlocutorul nostru a subliniat faptul că nu există nicio metodă infailibilă de a elimina 100% pericolul infectării cu coronavirus în cazul în care se urcă la bordul unei aeronave un pasager infectat cu Covid-19. Deci vorbim despre un risc, aşa cum există riscuri în tot ceea ce înseamnă transport public, fie că vorbim de tren, autobuz, autocar. 

"Teoretic, de la 1 mai, o serie de companii vor începe să zboare. Subliniez, însă, că toate aceste invenţii care apar în spaţiul public cu un singur pasager la trei scaune, cu dispozitive puse între scaune, sunt nişte prostii pentru că orice astfel de propunere trebuie mai întâi aprobată de către producător, trebuie aprobată de autorităţile aeronautice de la fiecare stat în parte, unde operează avionul şi, în plus, vorbim de costuri pe care cine le suportă, având în vedere că, astfel, s-ar zbura cu avionul pe jumătate gol. 

Pe de altă parte, aerul din avion este recirculat pentru toată lumea. Ori degeaba pui panouri între pasageri sau îi distanţezi dacă ei respiră acelaşi aer. Nu există o măsură, în momentul de faţă, care să fie intangibilă. Nici chiar purtarea măştilor chirurgicale pe durata zborului: pe de o parte se ştie că acestea trebuie schimbate la un anumit interval de timp, nu ai cum să le porţi câte ore durează zborul şi, pe de altă parte, trebuie să te gândeşti ce faci în eventualitatea în care se produce o depresurizare, cad măştile de oxigen şi trebuie să le foloseşti urgent pe acelea", a explicat pilotul Cezar Osiceanu.

"Tot ce vedem acum sunt poveşti scrise de diverse persoane şi care nu au nicio acoperire în realitate. Nu avem ce să facem. Există o doză de risc în orice: fie că mergi cu vaporul, cu trenul sau cu avionul. Aceasta este situaţia", subliniază Cezar Osiceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel