EXCLUSIV  Cum şi-a pregătit Nicolae Ceauşescu preluarea puterii. Adrian Eugen Cristea: Toţi oamenii erau puşi de el

Mihai Ciobanu / 12 oct 2019 / 14:28 Salveaza PDF Comentarii

Adrian Eugen Cristea, şef al Direcţiei a V-a a Securităţii, a povestit, pentru cititorii DC News, cum a pregătit Nicolae Ceauşescu partidul şi cum, în momentul în care a preluat puterea, toţi oamenii importanţi din structură erau numiţi de el sau sub coordonarea sa. 

"Ceauşescu a început să aibă greutate în partid atunci când a devenit şeful secţiei organizatorice din Comitetul Central. Era cea mai importantă secţie. De aceea, în 1965, când a fost ales secretar general al partidului, aproape toţi secretarii de partid din judeţe precum şi ceilalţi de la organizare erau puşi de către Ceauşescu, sub privirea şi conducerea lui. El a avut întregul partid organizat încă dinainte.

El s-a dedicat muncii de partid şi muncea de la ora 7 dimineaţa la 12 noaptea. Punea mâna pe telefon şi îl chema pe primul secretar. Să ferească Dumnezeu ca acesta să nu fi fost la ora 12 noaptea la partid, la birou, ca să-i răspundă lui Ceauşescu. Toată lumea era prezentă ca să aştepte telefonul de la Bucureşti", a povestit Adrian Eugen Cristea, şef al Direcţiei a V-a a Securităţii.

Detalii în video: 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26