EXCLUSIV  Cum și-a jucat Mădălin Miki Lupu șansa de a scăpa de urmările tuturor faptelor sale

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Înainte de a fi condamnat și pentru tentativă la omor calificat, Mădălin Miki Lupu și-a jucat „pe jumătate” șansa de a scăpa de urmările tuturor faptelor sale.

Mădălin Miki Lupu, un botoșănean al cărui nume a apărut de multe ori în spațiul public ca urmare a infracțiunilor comise, a fost condamnat, ultima dată, de Tribunalul Galați, pe fond, la 20 de ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat. Mădălin Miki Lupu a încercat să ucidă un alt deținut, în timpul executării pedepsei definitive a detenţiunii pe viaţă. 

Fapta a avut loc în luna februarie a.c., iar condamnarea Tribunalului Galați a venit la finalul lunii octombrie. 

„Constată că infracţiunea ce face obiectul prezentei cauze a fost săvârşită în timpul executării pedepsei detenţiunii pe viaţă aplicate prin sentinţa penală nr. 183 / 01.07.2019 a Judecătoriei Reşiţa (definitivă prin neapelare la 24.07.2019) 1.4. În temeiul art. 43(1) şi (4) Cod Penal adaugă pedeapsa de 20 ani închisoare aplicată în prezenta cauză la pedeapsa detenţiunii pe viaţă aplicate prin sentinţa penală nr. 183 / 01.07.2019 a Judecătoriei Reşiţa, urmând ca inculpatul LUPU MĂDĂLIN MIKI să execute pedeapsa detenţiunii pe viaţă, la care se va adăuga pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66(1)(a)”, se arată în minuta instanței. 

Cum și-a jucat Mădălin Miki Lupu șansa „pe jumătate”

Potrivit documentelor obținute de DC News, cu câteva zile înainte de această condamnare a Tribunalului Galați, Judecătoria Arad lua „act de retragere” a unei cereri ale botoșăneanului.

Concret, Mădălin Miki Lupu ceruse întreruperea executării pedepsei invocând problemele de sănătate pe care le-a acumulat în timpul detențiunii. Voia să fie liber, „pe caz de boală”.

Ulterior însă, Mădălin Miki Lupu a declarat la termenul de judecată că retrage contestația la executare formulată în dosarul cu pricina. Instanța a luat act de retragerea cererii de întrerupere a executării pedepsei formulată de petent și l-a obligat la plata sumei de 300 de lei ce reprezintă cheltuieli judiciare avansate de către stat. 

Mădălin Miki Lupu a încercat să evadeze ca-n filme

Mădălin Miki Lupu are în „palmares” și „planul” unei evadări ca-n filme. În noiembrie 2019, când era încarcerat în Penitenciarul Gherla, a reușit să scobească o gaură adâncă de 33 de centimetri. Planul lui însă a fost deconspirat în ziua în care urma să fie transferat în Penitenciarul Galați pentru o expertiză. L-a „despărțit” de evadare un singur rând de cărămidă. 

Prima dată după gratii, la 18 ani

Mădălin Miki Lupu a ajuns pentru prima dată după gratii la vârsta majoratului, după ce a violat o femeie și a fost condamnat al cinci ani de închisoare.

După ce a fost eliberat, în 2017, a petrecut o perioadă în Reșița. N-a stat departe însă de probleme, pentru că a bătut un localnic. A încercat să se întoarcă acasă, în comuna Coţuşca, dar pe drum, în municipiul Alba Iulia, a ucis o femeie şi l-a lovit pe fiul acesteia cu scopul de a-i jefui. 

Ulterior, în comuna natală, Mădălin Miki Lupu a tâlhărit şi ucis o localnică pentru 90 de lei. Atunci, a recunoscut totul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel