Cum se va numi platforma electorală a lui Mihai Răzvan Ungureanu

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu și-a îndemnat vineri susținătorii, într-un mesaj postat pe Facebook, să trimită sugestii privind numele mișcării cu care va intra în alegerile parlamentare din toamnă alături de PDL și alte formațiuni politice și civice cu orientare de dreapta. Apelul președintelui Inițiativei Civice de Centru-Dreapta a fost urmat, propunerile variind de la la M.R.U, D.R.U, M.R.U.D sau “MeReU Împreună”.

Mihai Răzvan Ungureanu a primit peste 50 de propuneri de nume pentru viitoarea alianță electorală, acronimul numelui său sau variații pe această temă fiind des întâlnite în opțiunile simpatizanților:  DRU (Dreapta Românilor Uniți), Partidul MRU (Mișcarea pentru o Românie Unită), M.R.U.D (Mișcarea Românilor Uniți de Dreapta), “MeReU Împreună” sau Dreapta Română Unită (D.R.U), scrie NewsIn.

Există, însă și propuneri care fac referire la Europa, precum Alianța pentru Europa (APE), Partidul European Român (PER), Partidul Pro European, A.P.O.R.E. - Alianța Pentru O Românie Europeană, unul dintre utilizatori susținând că un nume cu referire la Europa “ar face diferența față de USL care nu ne mai vor nici în UE”.

“Împreună pentru Europa” este propunerea pentru slogan, iar ca siglă – stema României în cercul albastru cu stele al Uniunii Europene sau un ceas stilizat, cu cele 12 stele din steagul UE, “astfel încât să transmită ideea conectării la ora Europei”.

Simpatizanții fostului premier au propus nume care fac referire și la orientarea de centru-dreapta, ei considerând potrivit ca mișcarea să se numească Uniunea de Centru-Dreapta (UCD), Alianța România Dreaptă, Acțiunea Democrată a Dreptei Românești (A.D.D.R.) sau AMD - Alianța Membrilor Dreptei.

Cei care apreciază mișcarea populară au propus UMP - Uniunea Mișcării Populare, iar cei care militează pentru dreptate, tinerețe și renaștere au propus România Dreaptă, Tânăra Democrație, Noi pentru România, Partidul Dreptății Române, Partidul Renașterea României.

Nu în ultimul rând au existat și persoane care doresc promovarea cuvântului ”democrați”, printre denumirile propuse pentru platforma lui Ungureanu numărându-se Alianța Democrat- Liberală, ‎Uniunea Partidelor Democrate sau Uniunea Democrată.

Președintele Inițiativei Civice de Centru-Dreapta, Mihai Răzvan-Ungureanu, intenționează să realizeze o platformă electorală de centru-dreapta alături de PDL, Noua Republică, Fundația Creștin Democrată și PNȚCD până la sfârșitul lunii august și să o lanseze la jumătatea lunii septembrie ca principal concurent al USL la parlamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel