Cum se va călători în avion, tren, autobuz. Adina Vălean, comisar european: Unde e mai SIGUR

Adina Vălean FOTO AGERPRES
Adina Vălean FOTO AGERPRES

Cum se va călători în timpul pandemiei?

„Știu că întrebarea când se pot relua călătoriile e pe buzele tuturor. Mulți mă întreabă când se dau drumul la avioane. E o întrebare legitimă, dar nu am răspuns, pentru că autoritățile din fiecare stat membru trebuie să răspundă la această întrebare. Dată fiind situația epidemiologică din fiecare stat membru, trebuie să se ia decizii în consecință, în discuții și coordonare cu alte state membre cu o situație epidemiologică similară", a spus, miercuri, la Antena 3, comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

Cum vom călători?


Purtați mască! Sigur, distanțarea fizică este recomandarea principală, dar ea nu se poate obține în toate situațiile, drept pentru care recomandăm cu adevărat purtarea măștii. Pentru avioane, sunt o mulțime de reguli pentru fluxul de pasageri. Recomandăm utilizarea electronică de la cumpărarea biletului până la check-in", a spus Adina Vălean.

„Pentru moment, nu (n.r. întrebată dacă dispare rândul din mijloc din avion). Recomandăm utilizarea măștii, a dezinfectantului, limitarea mișcărilor în aeronavă, limitarea contactului cu produse. Avioanele, spre deosebire de alte vehicule pentru transport, au niște particularități care s-au dezvoltat tehnologic în timp, ce le permit să fie un pic mai sigure în ceea ce privește răspândirea unor particule, bacterii etc. Avioanele au sisteme de filtrare foarte performante", a explicat comisarul european pentru Transporturi.

„În trenuri, recomandăm să se vândă bilete cu rezervare de loc, o distanță fizică între călători. În gări, trebuie neapărat organizat fluxul de călători. În autobuze, același lucru. E bine să nu se atingă mânere", a spus Adina Vălean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel