EXCLUSIV  Cum se trăiește în Belgia cu noul coronavirus. Carmen Avram, impresionată de ce a făcut premierul

Carmen Avram / Foto Facebook
Carmen Avram / Foto Facebook

Europarlamentarul PSD a dezvăluit, pentru DC News, care este situația în Belgia și cum a reușit premierul Alexander De Croo să o impresioneze. 

După ce ne-a vorbit despre ultima decizie luată la nivelul Parlamentului European, Carmen Avram ne-a povestit cum „arată” capitala Belgiei zilele acestea, din perspectiva măsurilor luate de autorități. 

„Situația în Bruxelles era destul de bună în ideea că nu sunt foarte mulți oameni pe străzi, cei care sunt poartă măști, este obligativitate și pentru copiii de la 12 ani în sus să poarte măști. Măștile sunt obligatorii în spațiul public, în special în zonele foarte aglomerate, evident în spațiile închise, restaurantele sunt deja închise... Și magazinele care au rămas deschide se închid mai repede. Există această interdicție de a circula noaptea. Inițial a fost de la 00:00, ulterior au pus-o de la 22:00 până la 5:00”, a declarat Carmen Avram pentru DC News. 

Europarlamentarul PSD a precizat că a văzut cum oamenii respectă toate aceste măsuri și, ca urmare, „se circulă mult mai ușor într-un oraș în care se circula ca în București”.

După o paralelă făcută de DC News vizavi de petrecerile ilegale din România, Carmen Avram a spus că „legea e foarte clară aici. Patru oameni pot fi invitați și întotdeauna aceeași. Iar din afara casei, să ai un singur om pe care ei l-au numit hug buddy, gândindu-se probabil la parteneri, la tineri, la cei care au un partener în afara casei. Se pot întâlni cu el, dar nu mai mult”. 

Carmen Avram, impresionată de premierul Alexander De Croo 

Carmen Avram ne-a mai dezvăluit că „premierul Belgiei are niște discursuri extrem de umane. Spune că simte aceeași izolare și solitudine pe care o simt toți, că este și el om, că gândește și simte la fel ca toți ceilalți... Că înțelege absolut perfect, până în ultima fibră, tot ceea ce se petrece în mintea și în sufletul fiecărui belgian, că trebuie să înțeleagă că aceste măsuri se iau pentru binele lor și că nu au nicio intenție de a păși nici măcar cu un milimetru în afara acestor restricții. Ele vor fi ridicate doar pe considerente științifice, atunci când se va stabili că pericolul a trecut.”

„Mi-a plăcut modul uman în care vorbește. E foarte important să simți că lângă tine e un om care nu-ți vorbește așa cu răceală, ci un om care înțelege perfect”, a mai spus Carmen Avram precizând că ideea că el conștientizează ceea ce se întâmplă în sufletele și mințile belgienilor „e foarte importantă pentru un cetățean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel