EXCLUSIV  Coronavirusul LOVEȘTE crunt și la Bruxelles. Nebunia nu se oprește aici! Carmen Avram: Circulă zvonuri tot mai insistente că așa se va întâmpla

Carmen Avram, foto Facebook
Carmen Avram, foto Facebook

Europarlamentarul PSD Carmen Avram a vorbit, pentru DC News, despre măsurile aplicate la Bruxelles, în cadrul Parlamentului European.

Europarlamentarul PSD Carmen Avram a declarat pentru DC News că „a venit o comunicare nouă”. 

Practic, dată fiind situația epidemiologică de la Bruxelles, Parlamentul European se închide temporar, iar ședințele vor avea loc doar de la distanță. 

„În principiu, cam asta a fost ideea de la penultima comunicare, asta fiind ultima: să nu participăm la ședințe, fizic, pe cât posibil. Astăzi, la toate întâlnirile pe care le-am avut, în sală au fost admiși doar președintele comisiei respective și personalul tehnic care trebuia să asigure transmisia, desfășurarea ședinței”, a declarat Carmen Avram pentru DC News. 

Europarlamentarul PSD a precizat că „inclusiv munca translatorilor se poate face la distanță, nu știu exact cum au reușit asta, dar au reușit. Nouă ni s-a spus, săptămâna trecută, ca 80% din muncă să se desfășoare la distanță și 20% să reducem la minimum prezența noastră.”

Carmen Avram: Circulă zvonuri tot mai insistente despre un nou lockdown 

Cât despre decizia comunicată astăzi, Carmen Avram ne-a mai spus că „ce e important e că se închide Registrul, cel ce confirma prezența noastră în Parlamentul European la muncă. Acum, Registrul central de prezență va fi închis toată luna noiembrie, începând de luni. Asta înseamnă că noi nu mai avem acces în Parlamentul European și ni se spune că situația va fi reevaluată”. 

Din păcate, circulă zvonuri din ce în ce mai insistente despre un nou lockdown care s-ar putea aplica la nivel european în următoarele săptămâni. Ideea ar fi fost că s-ar putea întâmpla de la mijlocul lunii noiembrie, dar înțeleg că, din cauza rapidității cu care se răspândește virusul, e posibil să se întâmple mai devreme. 

Comunicarea primită de europarlamentari astăzi, după cum ne-a arătat Carmen Avram: 

„Având în vedere situația alarmantă a evoluției epidemiei de COVID-19, în special în Bruxelles, unde în prezent 4% din populație este infectată în fiecare lună, iar tendința este în creștere, și pentru a reduce la minimum riscurile pentru sănătatea deputaților, a personalului și a altor persoane care lucrează în Parlamentul European, Președintele a decis, la 27 octombrie 2020, că reuniunile organelor de conducere ale Parlamentului, sesiunea plenară, reuniunile ordinare și extraordinare ale comisiilor și ale grupurilor politice vor avea loc doar de la distanță, fără prezența fizică a altor persoane în afară de președinte și personalul indispensabil al secretariatului și al echipei tehnice.

În plus și acolo unde se justifică în mod corespunzător, pot fi organizate întâlniri în format trilog la nivel politic cu prezența fizică a unui număr limitat de participanți indispensabili în aceeași sală. Decizia a intrat în vigoare imediat și se aplică pe întreaga perioadă a lunii noiembrie.

Prin urmare, în această perioadă, numai deputații care prezidează fizic o ședință în clădirile Parlamentului sau deputații care sunt prezenți fizic în aceeași sală de ședințe într-un trilog la nivel politic își pot înregistra prezența direct în hemiciclu sau în sala de ședințe.

În consecință, Biroul Parlamentului European a decis, prin procedură scrisă la 28 octombrie 2020, că registrul central de prezență va rămâne temporar închis în perioada 2-30 noiembrie 2020.

Situația va fi reevaluată în lumina evoluțiilor viitoare și va face obiectul unei decizii ulterioare a președintelui.”, este comunicarea primită astăzi de europarlamentari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel