Cum sărbătorește România 96 de ani de la Unirea cu Basarabia

Romania Moldova
Romania Moldova

Joi, 27 martie, în cele mai importante orașe din România și Republica Moldova va fi celebrată împlinirea a 96 de ani de la Unire.

Lampioane tricolore vor fi lansate concomitent în peste 40 de orașe de pe ambele maluri ale Prutului, pentru a marca 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

În București, susținătorii reîntregirii naționale se vor prinde într-o horă a Unirii și vor lansa 27 de lampioane tricolore joi, 27 martie, la ora 19:00, în Piața Universității (zona la Fântână), pentru a semnala preambulul unității naționale.

Orașele importante sărbătoresc

Evenimente similare vor fi organizate în localitățile Alba-Iulia, Arad, Pitești, Bacău, Bălți, Botoșani, Brăila, Bârlad, Brașov, Buzău, Călărași, Reșița, Cluj-Napoca, Chișinău, Galați, Giurgiu, Târgu-Jiu, Petroșani, Iași, Drobeta Turnu Severin, Târgu-Mureș, Nisporeni, Orhei, Balș, Ploiești, Zalău, Sibiu, Suceava, Târgoviște, Timișoara, Tulcea, Râmnicu-Vâlcea, Vaslui, Adjud, Aleșd, Craiova, Urziceni, Oradea, Bistrița, Petroșani, Piatra Neamț.

"Semnalele pe care le primim tot mai des din partea populației din Republica Moldova indică în mod clar dorința de a trăi demn într-un stat puternic, reîntregit. Considerăm că anii până la împlinirea visului tuturor românilor – Unirea Basarabiei cu Țara-Mamă - pot fi numărați pe degetele de la o mână", a declarat co-președintele Platformei unioniste Acțiunea 2012, Mihai Nicolae.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel