Cum salvează iubirea de mamă când medicii pun preț pe organe, nu pe viață

mirabela
mirabela

Un accident de mașină i-a distrus viața unei tinere din Brașov. A fost de trei ori pe lista donatorilor de organe. De trei ori a fost în comă. Medicii nu-i mai dădeau nicio șansă. Mama ei nu a renunțat. Acum Mirabela face abdomene și pedalează. Speră. 

"Știți cât valorau organele ei?"

Tânara din Brașov  a sărit peste doi ani din viață. La 29 de ani,  la sfârșitul anului 2010, un accident de mașină a transformat-o într-un suflet aflat în interiorul unui corp rece. Lovită la cap, a fost în comă de trei ori. Medicii i-au vrut organele. Au trecut-o de trei ori pe lista donatorilor. "Știți cât valorau organele ei?", au întrebat-o ei pe mama Mirabelei, doamna Cărămidaru. Ea le-a răspuns "Dumneavoastră aveți soție și copii acasă?". Mama tinerei a luptat pentru amândouă. Împotriva medicilor, împotriva diagnosticelor, a listelor, a tuturor. Unii medici îi spuneau că e nebună când ea spunea că-i moare copilul. Ei spuneau că Mirabela e bine.

"Am învățat-o să vorbească, am învățat-o alfabetul, am învățat-o animalele"

Mama a dus-o la o clinică din Germania. De acolo, doamna Cărămidaru a învățat cum să facă terapie. Acum, tânăra de 31 de ani face abdomene, pedalează. Înainte, a fost instructor de aerobic. Pe ușa are trecute bilețele. Sunt scrise scopurile pentru azi, pentru mâine, pentru viitor. "Promit că mănânc", scrie pe unul. Pe altul, "Îmi folosesc mâna stângă". Mirabela este motivată de trecut. "Încep să-mi amintesc cum eram înainte și vreau să devin la loc", spune ea la un post de televiziune local. Cu zâmbetul pe buze adaugă "Stau și mă gândesc la ce fain o să fie când o să merg din nou." Cel mai mult vrea să meargă până-n centrul Brașovului pe jos. Mama ei încă luptă pentru amândouă. O ceartă când obosește. Este disperarea unei mame care vrea să-și vadă fiica bine. Aceeași disperare care a salvat-o din mâna medicilor care puneau preț de organele ei și nu pe viață. "Am avut terapeuți. N-am renunțat niciodată. Ea a vrut să renunțe, eu n-am renunțat niciodată", spune doamna Cărămidaru, care adaugă "Am învățat-o să vorbească, am învățat-o alfabetul, am învățat-o animalele". Acum, învață să mergă. "Am văzut ce făceau cu ea în Germania și am făcut și eu la fel", spune mama Mirabelei. "Am reușit s-o salvez", adaugă ea. "Mai e puțin. Dacă reușesc să o operez și la picior eu cred că va fi mai bine." spune doamna Cărămidaru cu speranță.

Mirabela se pregătește de o nouă intervenție chirurgicală. Va fi operată la picioare. Medicul, inițial, nu s-a încumetat. A vorbit cu medici din Europa, după câte spune mama Mirabelei, apoi a spus că o va opera.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel