Cum sabotează rușii războiul lui Putin. O organizație secretă se declară dezgustată de „baia de sânge fratricidă” și luptă pentru oprirea agresiunii

O organizație secretă, activă în Rusia și Belarus, depune toate eforturile pentru a încetini războiul provocat de Vladimir Putin în Ucraina.

În noaptea de 4 ianuarie, o secțiune de șine de-a lungul căii ferate transsiberiene din regiunea Krasnoyarsk din Rusia a fost aruncată în aer. Linia ferată a fost folosită de armata rusă pentru a transporta provizii în Ucraina.

O fotografie și un clip video cu o explozie care aruncă în aer un pod de cale ferată au fost postate pe Telegram de o organizație care se numește BOAK, Organizația de Luptă a Anarho-Comuniștilor.

Potrivit serviciilor secrete ucrainene, acesta a fost al șaselea astfel de incident în acest an, sugerând că rezistența împotriva războiului provocat de Rusia devine din ce în ce mai îndrăzneață.

O organizație secretă e activă în Rusia și Belarus

De la invadarea Ucrainei în februarie, teritoriile ocupate de ruși au suferit numeroase sabotaje din partea rezistenței ucrainene. Dar și în Rusia și Belarus, o rețea secretă de activiști face tot posibilul pentru a încetini mașina de război rusă.

„Nu suntem doar împotriva lui Putin și a războiului, ci și împotriva imperialismului rus și împotriva sistemului capitalist de opresiune existent în general”, a declarat un reprezentant BOAK pentru Al Jazeera prin e-mail.

BOAK se descrie ca fiind anarho-comunistă, ceea ce înseamnă că își dorește o societate descentralizată în armonie cu natura, cu un accent axat pe nevoile oamenilor. Aceasta respinge toate formele de inegalitate și opresiune.

Acest lucru îl pune în contradicție cu Partidul Comunist din Rusia, care îmbrățișează stali*ismul și susține cu entuziasm invazia Ucrainei de către Federația Rusă.

„Suntem dezgustați de această baie de sânge fratricidă și credem că numai prin oprirea agresiunii lui Putin putem spera ca acest lucru să înceteze și să nu se mai întâmple niciodată”, a continuat reprezentantul BOAK.

„Înfrângerea guvernului în acest război imperialist deschide oportunități pentru mișcarea revoluționară, oferind oamenilor șansa de a realiza cât de asupriți au fost și ce trebuie să se schimbe. Înțelegem că aceste obiective pot fi atinse doar prin schimbare revoluționară și, pentru a fi implementate eficient, este necesar să existe o organizație subterană care să funcționeze folosind metode partizane și de gherilă.”, mai spune organizația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel