Cum să-ți alegi hobby-ul potrivit

hobby
hobby

Este foarte important ca hobby-ul sau hobby-urile alese să corespundă în totalitate personalității fiecarui individ în parte și să se potrivească stilului de viață al acestuia, scrie The Guardian.

Atunci când te gândești serios să îți alegi o activitate relaxantă pe care să îți permiți să o practici cât mai des cu putință, pune în ordine toate hobby-urile care îți trec prin minte și așterne-le pe hârtie.

Pentru mai multe detalii, poți consultă site-urile dedicate activităților de timp liber și cu siguranță vei găsi pasiuni și modalități de petrecere a timpului liber la care nici nu te-ai fi gândit. De asemenea, poți să te gândești la activitățile și planurile mărețe de viitor pe care le aveai la o vârstă fragedă, deoarece acestea cu siguranță au avut o influență aparte asupra dezvoltării tale personale. Stilul de viață influențează și el alegerea hobby-ului: pasiunile unei persoane mai active nu vor conincide niciodată cu hobby-urile uneia mai comode.

 De asemenea, notează pe hârtie următoarele întrebări și încearcă să răspunzi la ele cât mai concret:

 - cât de mult trebuie să investesc în această activitate?

 - cât de des pot să o practic?

 - unde pot să practi hobby-ul ales?

- este un hobby de sezon sau îl pot practica tot timpul?

- îmi plac activitățile indoor sau outdoor?

- îmi place să socializez sau vreau doar să mă relaxez?

În funcție de cât de sincer ai răspuns la întrebările de mai sus, încearcă să grupezi hobby-urile care ți-ar face plăcere, eliminându-le pe cele care nu sunt deloc relevante personalității tale. Pe listă ar trebui să rămână doar acele activități pe care ai putea să le practici cu plăcere în timpul liber, iar situația financiară îți permite acest lucru.

Iată câteva exemple:

• Dacă ești o persoana activă, căreia îi place să fie tot timpul în mișcare atunci o activitate care implică efortul fizic este cea mai bună. Poți alege înotul, jogging-ul, trekking-ul, dansul, patinajul, mersul pe role, skiatul și chiar snowboarding-ul. Dacă îți place și mișcarea și îți place să socializezi, paintball-ul și air soft-ul sunt hobby-urile cele mai potrivite. Aceste hobby-uri pot fi îmbinate creativ așa că nu este nevoie să te rezumi la unul singur.

 • Esti o persoană calmă, răbdătoare, căreia îi place să își petreacă timpul în natură? Grădiănăritul este hobby-ul ideal, la care se mai adaugă și drumețiile montane, aceste două activități fiind ideale pentru a vă menține în formă și pentru a vă petrece timpul în sânul naturii.

 • Esti o persoană sensibilă și creativă? Atunci poți alege o activitate prin care să îți exprimi simtul artistic, de la pictură și sculptură, până la realizarea de accesorii și decorațiuni handmade. Aceste activități sunt foarte relaxante și îți oferă posibilitatea de a te exprima într-un mod inedit.

 • Îți dorești un hobby pe care să îl poți practica în fiecare zi și care să te facă să scapi de stresul acumulat? Lectura este cel mai bun remediu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel