Cum să scoți petele de deodorant de pe haine cu bicarbonat de sodiu sau oțet alb

Fotografie creată de Artem Beliaikin, de la Pexels
Fotografie creată de Artem Beliaikin, de la Pexels

Deodorantul se face deseori responsabil de petele inestetice de pe haine. Iată cum să le elimini, folosind bicarbonat de sodiu sau oțet alb. 

Deodorantele care conțin săruri de aluminiu sunt eficiente, dar pot produce decolorarea țesăturilor și apariția petelor. Dincolo de produsele pe care le poți achiziționa pentru a elimina aceste pete, există și câteva remedii naturale. 

Spre exemplu, bicarbonatul de sodiu poate fi un real ajutor în eliminarea petelor de deodorant de pe haine. Atenție însă! Bicarbonatul de sodiu decolorează, motiv pentru care ar trebui să nu-l utilizezi pe haine închise la culoare sau colorate, ci pe țesăturile albe. 

Umezește petele și pudrează o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu. Lasă ingredientul să acționeze timp de 5-6 ore, iar apoi clătește bine și spală articolul vestimentar conform etichetei. 

Alte două metode au la bază oțetul alb. Spre deosebire de bicarbonatul de sodiu, oțetul alb poate fi folosit pentru îndepărtarea petelor de deodorant atât de pe hainele albe, cât și de pe cele închise la culoare sau chiar colorate. 

1. Amestecă 100 ml de oțet alb cu 500 ml de apă și înmoaie hainele pătate pentru 12 ore. Spală apoi articolele vestimentare la mașină cu detergentul pe care îl folosești în mod normal, respectând etichetele. 

2. Ai nevoie de un sfert de cană de sare, o cană de oțet alb, o jumătate de lingură de detergent de vase și o cană cu apă caldă. Amestecă întâi oțetul, apa caldă și sarea, iar la final adaugă și detergentul de vase. Lasă hainele pătate în soluția obținută timp de trei ore, apoi spală-le la mașina de spălat, ca de obicei, scrie cumsa.ro.

VEZI ȘI: Ce se întâmplă dacă pui un șervețel umed în frigider și torni bicarbonat de sodiu peste el

Cu siguranță te-ai confruntat și tu, cel puțin o dată, cu un miros "suspect" în frigider. Găsirea sursei mirosului neplăcut este primul pas important, iar apoi, poți ține cont de un remediu simplu. Partea cea mai bună este că nu ai nevoie decât de un șervețel umed și niște bicarbonat de sodiu. 

Un șervețel umed așezat în frigider, peste care s-a turnat puțin bicarbonat de sodiu, absoarbe cel mai bine mirosurile neplăcute. 

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel