Cum să reduci stresul? Patru moduri ușoare pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit

Cum să reduci stresul. Patru moduri ușoare pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit. Sursa - pixabay.com
Cum să reduci stresul. Patru moduri ușoare pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit. Sursa - pixabay.com

Viața este plină de evenimente neplăcute. Grijile cotidiene și problemele financiare cresc nivelul de stres, nervozitate și agitație.

Pentru a reduce stresul, poți folosi aceste metode simple, care îți pot aduce beneficii semnificative. Iată patru mijloace la care poți apela pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit.

1. Șosetele pufoase te ajută să ai un somn bun. Toată lumea știe cât de important este un somn bun pentru sănătatea minții și a corpului. Dacă nu dormi suficient de bine, încearcă să te culci în șosete pufoase.  

Dacă porți șosete când te culci, te vei bucura de un somn mai profund. Cercetătorii au descoperit că încălzirea degetelor de la picioare ajută oamenii să adoarmă mai repede și să doarmă cu 32 de minute mai mult. În plus, riscul unui somn agitat va fi redus cu până la 50%. Senzația de confort a picioarelor activează nervii din creier, numiți neuroni sensibili la căldură, care induc un somn profund și odihnitor.

Rozmarinul, planta care a salvat mii de oameni. Iată cum se poate folosi

2. O mână de nuci previne răceala. Ultimul lucru de care ai nevoie acum este o răceală. Pentru a nu te îmbolnăvi, trebuie doar să adaugi o mână de nuci în dieta ta zilnică. S-a dovedit că nucile consumate zilnic reduc la jumătate riscul de răceli sezoniere și apariția complicațiilor cauzate de infecțiile virale, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Frontiers in Nutrition. Nucile sunt bogate în magneziu, un mineral puternic care întărește căile respiratorii, energizează celulele care ucid virușii și suprimă eliberarea de către sistemul imunitar a proteinelor, care cauzează citokine inflamatorii.

Pune câteva frunze de dafin și felii de lămâie într-un litru de apă: vei face mereu asta, după ce vei vedea rezultatul

3. Recunoștința ameliorează stresul. Doar făcând o pauză înainte de fiecare masă pentru a te gândi la cineva sau la ceva pentru care ești recunoscător, poți reduce nervozitatea, iritabilitatea și dispozițiile proaste cu până la 80%. Acestea sunt concluziile la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea din California, Davis, care spun că  pauzele scurte de recunoștință sau rugăciune relaxează mușchii încordați, scad tensiunea arterială și încetinesc eliberarea hormonului stresului.

4. Masajul cu ulei de lavandă ameliorează durerea. Dacă timpul prelungit petrecut în picioare provoacă durere și crampe, masajul zonelor sensibile cu câteva picături de ulei esențial de lavandă, amestecate cu o cremă de corp, le poate ameliora rapid.

Cu aceste remedii naturiste poți reduce febra, fără a folosi pastile

Și dacă vei masa zilnic picioarele, vei scapă de dureri fără a folosi analgezicele. Uleiul esențial de lavandă acționează ca un antiinflamator natural și un calmant al durerii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel