Cum să mănânci mai multe legume proaspete: 5 sfaturi valoroase

Cum să mănânci mai multe legume proaspete, 5 sfaturi valoroase. Sursa foto: freepik.com
Cum să mănânci mai multe legume proaspete, 5 sfaturi valoroase. Sursa foto: freepik.com

Uneori te simți letargic și lipsit de putere. Motivele acestei stări sunt, adesea, oboseala excesivă, activitate fizică redusă, lipsa somnului, precum și o dietă cu conținut mic de vitamine și minerale.

Ca să scapi de această stare mănâncă mai multe legume și fructe crude. Nutriționiștii spun că la baza unei dietei ar trebui să stea legumele și fructele. Desigur, unele produse vegetale ar trebui consumate crude. Iată câteva idei despre cum să folosești legumele și fructele crude în dietă.

1. Fâșii de legume si fructe. Aceasta este cea mai simplă și mai bună opțiune. Taie fâșii morcovi, ardei, țelină, castraveți sau alte legume și mănâncă cu sare sau cu  sosul preferat. Poți lua aceste fâșii de legume cu tine la muncă sau într-o excursie.

Pizza cu bere cu umplutură de ceapă, o delicatesă culinară, care se face simplu

2. Salate de legume. Dacă dorești poți folosi fâșiile de legume crude pentru a pregăti o salată.  Astfel de fâșii de legume sunt mai ușor de mâncat.

3. Tăieței de legume. Dacă doriți să mănânci mai multe legume, îți sugerăm să faci paste din ele.  De exemplu, pesto-ul se potrivește perfect cu pastele crude de morcovi.

Spaghete cu miere și migdale, o cină surprinzătoare și originală

4. La prima vedere, este mai ușor să mănânci o salată decât un morcov sau sfeclă întregi. De asemenea, poți amesteca legumele cu fructele, adăuga verdeață, suc de lămâie, puțin ulei de măsline și gata. De exemplu, pregătește o salată cu napi și morcovi.

5. Dacă ai un blender, pune legumele, pornește-l la viteză mică și vei obține o salată rapidă. Desigur, echipamentul trebuie să fie puternic pentru procesarea legumelor, în special a rădăcinilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel