Cum să fii mai optimist și, eventual, să trăiești mai mult

Alexandru Ichim / 27 aug 2019 / 23:17 Salveaza PDF Comentarii
optimism
Descriere foto: optimism

Oamenii care privesc partea strălucitoare a lucrurilor au mai multe șanse să trăiască mai mult, spune un nou studiu. Dar cum vă puteți face perspectiva mai pozitivă?

Un nou studiu arată că persoanele optimiste au mai multe șanse să trăiască mai mult, deși acest lucru nu va fi o surpriză pentru cei care sunt mai predispuși la gânduri negative - până la urmă sunt pesimiști, scriu jurnaliștii de la The Guardian.

Rezultatele, publicate în Proceedings of the National Academy of Sciences, sugerează că optimiștii au o durată de viață mai lungă de la 11% la 15% decât cei mai puțini optimiști, cu o șansă mai bună de a ajunge la vârsta de 85 de ani sau mai mult.

Totuși, cine nu ar dori să trăiască optimist?

 

”Gândiți diferit și alegeți o modalitate care să consolideze o perspectivă pozitivă. Modul în care vă schimbați gândirea nu este doar să spuneți. Întrebați-vă care sunt faptele”, spune Linda Blair, psiholog clinic.

Unul dintre cercetătorii studiului, Eric Kim, vorbește despre jurnalele de recunoștință - notând trei lucruri în fiecare zi pentru care sunteți recunoscători și păstrați o notă de lucruri amabile pe care le faceți pentru alții - vă poate ajuta să vă faceți mai optimist.

Un alt pas important, spune Blair, este să vă asigurați că veți dormi suficient. „Când suntem obosiți, devenim emoționali și emoționali înseamnă, de obicei, frică. Ne gândim la viitor și suntem îngrijorați. Când ești obosit, este mai greu să fii logic."

Este nevoie de timp și de practica conștientă (poate chiar un an, spune Blair) pentru a schimba tiparele de gândire care au fost înrădăcinate de-a lungul vieții noastre. Ea sfătuiește să se țină evidența cu un jurnal: „Ți-ai da seama că, în general, ai o perspectivă mai luminoasă."


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28