Cum să faci pantofii albi să arate noi cu o cremă pe care o poți prepara singur

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Există o metodă sigură și eficientă de a îndepărta petele de pe pantofii albi.

Există o metodă excepțională care vă va permite să îndepărtați petele și să albiți pantofii albi pur și simplu folosind o cremă pe care o puteți face și singuri. Este o super pastă de curățare care vă va face pantofii curați și îi va face să arate ca noi, potrivit unui articol publicat de Salutecobio.

Cum se face pasta de curățare pentru albirea pantofilor

Nu veți avea nevoie de numeroase ingrediente pentru a vă crea pasta de curățare. Această metodă va fi infailibilă și vă va permite să efectuați o acțiune de netezire, abrazivă dar nu agresivă și deci și de albire. Totul natural!

Pentru a crea pasta de curățare, va trebui să aveți:

  • Bicarbonat de sodiu 3/4 linguri;

  • Câteva picături de apă;

  • Câteva picături de zeamă de lămâie;

  • O linguriță de fulgi de săpun de Marsilia.

Începeți prin a amesteca bicarbonatul de sodiu și săpunul de Marsilia într-un castron mic. Se amestecă bine ambele componente și apoi se procedează prin adăugarea a 5/7 picături de lămâie și se ajustează consistența cu câteva picături de apă.


Dacă vi se pare prea dens, măriți picăturile de apă, dacă rămâneți fără prea mult lichid, creșteți cantitatea de bicarbonat de sodiu.

Înainte de a trece la frecarea cu pasta de curățare pe încălțăminte, asigurați-vă că aceasta nu prezintă urme de praf sau alte reziduuri. Cu o bucată de cârpă moale se ia o cantitate destul de mare de mare de pastă de curățat și se trece la albirea pantofilor prin frecare insistând în mod special pe părțile mai deteriorate ale pantofului murdar. 


Dacă este necesar, puteți adăuga câteva picături de înălbitor pentru a îndepărta petele și mai dificile. După ce ați îndepărtat petele și dungile, folosiți o altă cârpă pentru a îndepărta orice reziduu.

Pentru un rezultat și mai surprinzător și pentru a vă putea igieniza și albi complet și complet pantofii, puteți adăuga încă un pas: adică să-i înmuiați într-un lighean cu apă călduță, 180 ml de oțet și 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Lăsați-i în această soluție cel puțin 2/3 ore și apoi clătiți-i.

Citește și: 

Spune adio mirosului urât din cuptorul cu microunde: ai nevoie de câteva minute și de un singur ingredient

Oricine deține un cuptor cu microunde poate confirma utilitatea lui în bucătărie. Acest aparat excepțional ne permite să scurtăm semnificativ timpul și, dacă este folosit în mod corect, ne poate scuti și de a porni cuptorul sau aragazul.

Având în vedere calitățile sale, avem tendința de a-l folosi des, astfel încât, pe termen lung și în ciuda unei curățări temeinice, cuptorul are un miros neplăcut. 

Dar putem spune adio mirosului urât din cuptorul cu microunde, folosind un singur ingredient. După cum am spus, mirosul nu depinde de curățarea proastă a cuptorului. De multe ori, aromele alimentelor se suprapun, impregnând pereții, ușa și colțurile cuptorului cu microunde. 

Cum puteți scăpa de acest miros?  Veți folosi doar un ingredient simplu: lămâia! Prima procedură pe care o puteți face este să stoarceți sucul unei lămâi într-un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde. Porniți cuptorul la 900 W, timp de un minut.

Dacă nu vreți să stoarceți lămâia, o poți tăia felii și să o scufundați într-un recipient cu apă fierbinte.  Puneți recipientul cu feliile de lămâie în cuptorul cu microunde. Porniți cuptorul la puterea maximă pentru 3 minute. Și adio mirosuri urâte!

SFAT: După ce ați scos vasul din cuptorul cu microunde, puteți folosi un prosop umezit cu oțet pentru a curăța cu interiorul cuptorului. Acest lucru va  igieniza cuptorul cu microunde și va întârzia apariția altor mirosuri neplăcute.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel