Cum să faci față anxietății cauzate de nesiguranța veniturilor

Fotografie de la Nicola Barts/ Pexels
Fotografie de la Nicola Barts/ Pexels

Un nou sondaj al Asociației Americane de Psihiatrie (APA) arată că anxietatea cu privire la inflație și pierderea veniturilor este în creștere în rândul oamenilor. Sondajul indică faptul că anxietatea legată de COVID scade pe măsură ce stresul legat de determinanții sociali, cum ar fi nesiguranța veniturilor, crește.

Conform rezultatelor sondajului lunar al Asociației Americane de Psihiatrie (APA) Healthy Minds, aproape 90% dintre rezidenții din Statele Unite raportează că se simt anxioși sau foarte îngrijorați de inflație, o creștere cu 8 puncte procentuale față de luna precedentă.

Cu inflația la un nivel maxim din ultimii 40 de ani, sondajul APA a mai arătat că peste 50% dintre americani sunt îngrijorați de o potențială pierdere a veniturilor.

”Healthy Minds Monthly ne arată că economia pare să fi înlocuit COVID-ul ca un factor major în anxietatea de zi cu zi a americanilor”, a declarat președintele APA, Rebecca Brendel.

Sondajul a fost realizat între 18 și 20 iunie 2022 și a intervievat puțin peste 2.000 de adulți din SUA.

Stresul financiar afectează sănătatea

”Dacă te uiți la măsurile științifice ale stresului social sau vulnerabilității sociale, factorii care sunt asociați cu un risc crescut de apariție a bolii sunt toți afectați de stresul financiar”, a declarat  dr. Timothy B. Sullivan, profesor de psihiatrie și științe comportamentale la Universitatea Staten Island.

Potrivit lui Sullivan, atunci când oamenii simt o pierdere a controlului asupra lucrurilor care sunt importante în viața lor de zi cu zi, nu numai că provoacă suferință psihologică, dar în timp, ar putea avea și efecte adverse asupra sănătății lor fizice, potrivit Healthline.

Stresul financiar poate duce la disperare

”Studiul recent al APA Stress in America a constatat că 72% dintre americani au raportat că se simt stresați de bani”, a declarat Carmen Nicole Katsarov, director executiv la Behavioral Health Integration la CalOptima din Orange County, California.

”Când cineva are o scădere a capacității de a-și permite lucrurile de bază legate de viață, cum ar fi mâncarea și locuința”, a spus ea, ”poate duce la sentimente de disperare și deznădejde care pot crește probabilitatea unei afecțiuni mintale grave, mai ales atunci când cineva nu poate vedea o cale de ieșire din situația lui.”

Katsarov a adăugat că acest lucru a fost asociat cu o creștere a gândurilor sau acțiunilor de suicid.

”Stresul cronic poate afecta toate domeniile vieții cuiva, inclusiv stima de sine, munca și relațiile personale”, a spus ea.

Determinanții sociali ai sănătății sunt adesea ignorați

”Psihiatrilor, precum și altor profesioniști din domeniul sănătății, trebuie să li se reamintească să acorde atenție determinanților sociali ai sănătății, cărora li se acordă adesea mai puțină atenție decât ceea ce considerăm noi ca fiind factori de stres psihologic tipici”, a spus Sullivan.

El a subliniat beneficiile construirii unei rețele de sprijin care să ajute la gestionarea stresului.

”Ceea ce este important este să înțelegem semnele și consecințele stresului, să muncim pentru a stabili o rețea de sprijin atât la serviciu, cât și acasă”, a spus el. ”Și să ceri ajutor atunci când simți că te lupți.”

Cum să faci față anxietății legate de inflație

Există câteva moduri prin care poți face față stresului și anxietății cauzate de stresul financiar din cauza inflației.

Bazează-te pe prieteni și familie

Sullivan a spus că împărtășirea preocupărilor legate de stresul financiar cu prietenii sau familia este adesea o modalitate bună de a începe.

”Nu este nimic în neregulă să te sprijini pe familie și pe prieteni”, a spus el, adăugând că este important să le anunți celor apropiați că te confrunți cu stres și că au nevoie de sprijinul lor.

Căutați ajutor profesional

Conectarea cu un profesionist în domeniul sănătății mintale poate fi, de asemenea, utilă pentru a gestiona stresul legat de finanțe. Cu toate acestea, decizia de a solicita ajutor profesional depinde de cât de grav este afectat cineva de stresul financiar.

Lucrați cu un planificator financiar

Pentru cei care își permit, angajarea unui planificator financiar ar putea fi o soluție. 

Conectați-vă cu comunitatea

Potrivit lui Katsarov, organizațiile comunitare pot contribui la conectarea oamenilor la programe guvernamentale sau de stat disponibile pentru ajutor, cum ar fi asistență pentru chirie, asistență pentru utilități și resurse alimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel