Cum să alegi corect cozonacii din comerț. Sfaturile bucătarilor și ale comisarilor ANPC

Cum să alegi corect cozonacii din comeț. Sfaturile bucătarilor și ale comisarilor ANPC / Foto: Pixabay
Cum să alegi corect cozonacii din comeț. Sfaturile bucătarilor și ale comisarilor ANPC / Foto: Pixabay

Află în articol la ce trebuie să fii atent atunci când alegi cozonaci din comerț.

Cozonacul este nelipsit de pe mesele românilor de Crăciun. Unii îl fac acasă, alții, din lipsă de timp sau nepricepere, aleg să îl cumpere. Trebuie să fiți foarte atenți atunci când luați un cozonac din magazin. Ambalajul vă poate fura ochii și ați putea alege o variantă mai puțin indicată. Luminița Paris, comisar ANPC, avertizează că românii ar trebui să citească atent eticheta atunci când cumpără un astfel de produs, mai ales când îl cumpărăm congelat.

„Avem un cozonac cu nucă. În acest caz trebuie să se regăsească în ingrediente procentajul de nucă, valorile nutriționale, precum și condițiile de păstrare. Fiind vorba de un cozonac congelat, are un termen mai lung, nu și după decongelare.”, a explicat Luminița Paris, comisar ANPC, la PRO TV.

Chef Foa, rețetă de cozonac

Cei proaspeți sunt mai scumpi. Îi găsiți la patiseriile locale sau la tarabele din târguri, dar trebuie să fiți atenți la termenul de valabilitate. Este mult mai mic. Chef Foa îi îndeamnă însă pe români să încerce singuri să facă un cozonac acasă, așa vor fi siguri că este de cea mai bună calitate. Nu aveți nevoie de prea multe ingrediente.

”Trebuie să ai o faină bună, măcar trei nule. Făina clasică și îți trebuie niște untură, sau untdelemn, drojdie, puțin zahăr, lapte și ăsta e cozonacul. Unui cozonac, ca să iasă cum trebuie, trebuie să îi acorzi atenție și să îl frămânți bine, dacă nu cu mâna ta, măcar cu un aparat și să îl lași la dospit cât trebuie.”, a explicat chef Foa.

Nu doar ingredientele sau termenul de valabilitatea al cozonacului sunt importante. Nutriționiștii avertizează că ar trebui să fim atenți și cum îl mâncăm. Cozonacul trebuie mâncat cu moderație, și niciodată cald. Atenție, Autoritatea Naţională Pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) i-a atenționat recent pe cei care vor să cumpere de sărbători cozonaci din comerţ că din analiza mai multor produse se constată "existenţa unor E-uri care ar trebui să îngrijoreze consumatorul". Vezi AICI avertismentul Autorității Naţionale Pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel