Cum să ai un somn profund și odihnitor. Alimentele care te ajută să dormi bine

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Andrea Piacquadio)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Andrea Piacquadio)

Experţii recomandă consumul de anumite alimente care ne pot ajuta să dormim mai bine.

Scorţişoara este un condiment popular care se găseşte adesea în produsele de patiserie, iar proprietăţile sale termogenice pot creşte căldura corpului, mărind şansele de a avea un somn odihnitor şi profund. Scorţişoara adăugată într-un pahar de lapte băut seara ne va încălzi, iar triptofanul conţinut de lapte induce somnul şi ne va face mai uşor să ne odihnim.

Ovăzul are, de asemenea, beneficii asupra calităţii somnului, deoarece se descompune încet în organism datorită conţinutului său ridicat de tărâţe şi fibre, iar această digestie lentă eliberează energie termică. În plus, acest aliment conţine şi melatonină, care îmbunătăţeşte somnul, scrie Rador, citând zdrave.to.

Consumul de arahide, migdale şi fistic neprăjit înainte de culcare poate creşte viteza metabolismului şi căldura corporală, îmbunătăţind astfel somnul. În plus, fructele cu coajă lemnoasă conţin melatonină, un hormon natural care ajută la controlul ciclului de somn.

Bananele sunt adesea folosite pentru a oferi energie instantanee, dar experţii în somn au descoperit că ajută şi la reglarea temperaturii corpului. Pline de vitamine B şi magneziu, bananele ajută la funcţionarea tiroidei şi glandelor suprarenale, reglând astfel temperatura corpului. De fapt, conţinutul ridicat de magneziu ajută muşchii să se relaxeze şi calmează corpul, astfel încât să putem adormi uşor.

O ceaşcă de ceai de ghimbir este un remediu tradiţional pentru răceală, gripă şi tuse. Ghimbirul este o băutură grozavă pe care o putem utiliza pentru a ne relaxa vasele de sânge, astfel încât să ne bucurăm de un somn profund.

Cum poți să adormi ușor. 4 tehnici naturale

Când cineva nu poate adormi, poate lua medicamente care induc somnul. Cu toate acestea, tehnicile naturale, cum ar fi evitarea ecranelor înainte de culcare, cititul înainte de culcare sau efectuarea de exerciții pot fi, de asemenea, niște soluții, scrie Medical News Today.

Să nu poți adormi poate fi frustrant și poate avea consecințe pentru ziua următoare. Cu toate acestea, oamenii pot învăța să adoarmă mai repede folosind câteva trucuri simple și naturale. Lucruri diferite funcționează pentru oameni diferiți, așa că fă-ți timp pentru a experimenta.

Mulți oameni care trăiesc cu insomnie pot sta întinși în pat întrebându-se cum să adoarmă. Când se întâmplă acest lucru, o persoană poate încerca să folosească sfaturile de mai jos. Unele sunt schimbări pe termen lung ale stilului de viață, în timp ce altele sunt soluții pe termen scurt de încercat în acest moment. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel