Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Cum să ai dinți ca vedetele de la Hollywood fără să investești o avere. Medicul Denisa Zaharia: Tratamentul nu e dureros. Așa evitați și boala parodontală

Cu toții ne dorim dinți frumoși și sănătoși ca vedetele de la Hollywood, dar nu ne permitem să investim atâția bani. Și totuși există o soluție pentru a avea o dantură perfectă.

Ce-i drept, rezultatul nu se obține de azi pe mâine, dar în maximum doi ani veți avea o dantură de invidiat cu ajutorul unui aparat denar. Iar prețul pentru această investiție în dumneavoastră este mic. Un aparat ortodontic fix cu bracketuri metalice per arcadă costă doar 2400 lei.

Dr. Denisa Zaharia, medic specialist ortodont, a acordat un interviu pentru DC News în care ne-a vorbit despre aparatul dentar și beneficiile sale.

DC News: Care sunt problemele pe care le rezolvă aparatul dentar în afară de chestiunile estetice? 

Denisa Zaharia: Aparatul dentar se aplică în scopul corectării problemelor de aliniere dentară și de ocluzie (mușcătură) sau ale poziționării incorecte a maxilarelor care, netratate la timp, afectează dinții, gingiile și articulația temporo-mandibulară. Dinții aliniați și o mușcătură corectă, pe lângă  beneficiile estetice, scad retenția de placă bacteriană și, implicit, scad riscul de apariție a cariilor și a problemelor gingivale, deci scad riscul de boală parodontală. Tratamentul ortodontic îmbunătățește funcția estetică, dar și pe cea masticatorie, de vorbire sau de respirație.

DC News: Există vreun pericol/risc atunci când purtăm aparat dentar?

Denisa Zaharia: Orice tratament medical implică riscuri, însă în fiecare caz în parte trebuie analizat raportul beneficii /riscuri. Spre exemplu, în cazul unei igienizări necorespunzătoare în timpul tratamentului cu aparat dentar, pot apărea pete albicioase, demineralizări în smalț sau chiar carii. Acest lucru se întâmplă uneori la copiii sau adolescenții care nu se igienizează corect și apare nu sub aparatul dentar, ci în jurul lui, lucru care poate fi evitat foarte simplu prin periajul dentar. Un alt risc este cel al retracțiilor gingivale sau resorbție radiculară care depind de caracteristicile constitutive ale gingiei și osului pacientului, dar și de intensitatea și tipul forțelor aplicate. Aceste modificări pot apărea la adulți, aceștia au osul cu o densitate crescută și deplasările dentare sunt uneori mai dificile.

VEZI ȘI: Cum te întinerește o vizită la cabinetul stomatologic. Dr. Denisa Zaharia: Pacientul pare cu totul o altă persoană

DC News: Este vreo informație care nu prea se spune înainte de a purta aparat dentar și trebuie să o știm? Informație venită de la specialist. Întreb pentru că Internetul este plin de informații scrise de nespecialiști, iar oamenii nu știu ce este corect și ce nu.

Denisa Zaharia: Trebuie să știm că tratamentul ortodontic este un tratament neinvaziv, nu afectează smalțul, întotdeauna medicul vă recomandă alinierea dinților și nu extracția unor dinți erupți în poziție incorectă sau șlefuirea lor și acoperirea cu fațete sau coroane dentare. Tratamentul ortodontic nu este dureros, dar este de durată, între 6 luni-1,5 ani, însă vă asigură, pe termen lung, dinți frumoși și sănătoși.

Prețul unui aparat dentar 

VEZI ȘI: ”Noua modă” la care apelează adulții cu vârsta de 40-50, chiar 60 ani, pentru a avea o dantură sănătoasă

Cât de repede revin dinții în poziția inițială după aparatul dentar. Dr. Denisa Zaharia: Există o soluție simplă

Schimbare radicală a unei tinere după ce a purtat aparat dentar. Dr. Denisa Zaharia, despre cel mai grav caz pe care l-a tratat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel