Cum recunoști un PEPENE INJECTAT

Vara, pepenii sunt extrem de căutați, pentru gust, hidratare, efectul de răcorire în zilele de caniculă și aportul asupra sănătății. 

Ca majoritatea fructelor și legumelor de pe piață, există riscul să cumpărați pepeni injectați. Pentru că afacerea este bănoasă, pepenii sunt căutați și producătorii nu-și pot permite o criză, unii dintre ei bagă-n pepeni substanțe care accelerează creșterea și coacerea. 

Pepenii pot fi ușor de identificat după semințe. Pepeni injectaţi au seminţele albe, necoapte. În magazinele mari, nu pot fi însă verificați, doar din piețe și de la vânzătorii privați. 

Cu toate acestea, chiar și dacă l-ați cumpărat fără a-l verifica și constatați acasă că are semințele necoapte, albe, veți ști în viitor că pepenii de la respectivul producător sunt injectați. 

Una dintre substanțele folosite de-a lungul ultimilor ani, pentru a crește și a coace miezul pepenilor este Forchlorfenuron, o substanţă folosită la accelerarea creşterii şi în SUA – pentru struguri sau kiwi, dar care este interzisă în Europa. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel