Cum propaganda rusă încearcă justificarea unui război nuclear și cere reluarea testelor nucleare

Foto: Geralt
Foto: Geralt

Un text publicat într-un cunoscut portal de propagandă din Federația Rusă cere conducerii Moscovei reluarea testelor nucleare și admite că, în contextul în care Armata Rusiei nu poate face față NATO, Federația Rusă ar trebui să se pregătească de un război nuclear, rușii fiind de fapt victimele.

Textul jurnalistul Alexander Timokhin, publicat pe portalul de propagandă Vzgyad, apropiat Kremlinului, e o „capodoperă” de propagandă și un exemplu elocvent de cum se vede realitatea dintr-o perspectivă opusă nouă, transmite DefenseRomania, care a analizat materialul.

E elocvent pentru că, opinia nu reprezintă un narativ aflat undeva la periferia societății ruse, ci mai degrabă e un narativ îmbrățișat de marea masă a societății ruse.

„Monstruoasa propagandă rusofobă” și trupe aliate comasate în România și Polonia

O Rusie care, manipulată intern, de „jurnaliști” precum Timokhin, trăiește într-o cu totul altă realitate. Ancorată în retorica Războiului Rece și în procesul de reinventare al eternului inamic extern american, propaganda rusă prezintă o Rusie nu agresoare, ci de fapt ... victimă a Occidentului care are ca obiectiv distrugerea ei. 

Alexander Timokhin își începe textul acuzând numărul de trupe NATO de la granița Ucrainei și „monstruoasa propagandă rusofobă din mass-media occidentală” care poate pune Moscova în fața unui război nuclear cu Occidentul. Cinic și în mod înjositor, autorul compară ....

CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI PE DEFENSE ROMANIA DESPRE RELUAREA TESTELOR NUCLEARE RUSE ȘI VEZI CUM ÎNCEARCĂ PROPAGANDA RUSĂ SĂ JUSTIFICE UN RĂZBOI NUCLEAR ÎN EUROPA, DUPĂ CE E NEVOITĂ SĂ ADMITĂ CĂ NU AR PUTEA FACE FAȚĂ ALIANȚEI ÎNTR-UN RĂZBOI CONVENȚIONAL 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel