Cum poate scăpa torționarul Ficioru de condamnare

Ion Ficioru
Ion Ficioru

Ion Ficioru este al doilea torționar al cărui nume a fost făcut public de IICCMER. Acesta este acuzat de genocid, pentru fapte comise între anii 1958-1963, perioadă în care a deținut funcții de comandă la Colonia de Muncă de la Periprava.

Institutul îl acuză pe fostul comandant de la Periprava de genocid și solicită Parchetului de pe lângă ÎCCJ începerea urmăririi penale a lui Ion Ficioru. Asta spre deosebire de cazul lui Alexandru Vișinescu, acuzat inițial de către IICCMER de omor deosebit de grav, după care Parchetul i-a schimbat încadrarea la genocid. În acest moment, genocidul este prevăzut în articolul 357 din Codul Penal.

Dar, ca și în cazul lui Alexandru Vișinescu, Ion Ficioru nu poate fi condamnat pentru infracțiunea de genocid, dat fiind că în perioada corespunzătoare faptelor pentru care este acuzat, noțiunea de genocid nu era reglementată legal.

Avocatul Lucian Bolcaș ne-a declarat că legislația privind genocidul nu poate fi aplicată retroactiv. Astfel că, pentru a fi condamnat, lui Ion Ficioru trebuie să i se găsească o altă încadrare legală.

Ion Ficioru are 85 de ani, locuiește în București și este colonel în rezervă, fiind acuzat de 103 decese.

Vezi și: Gafă enormă a procuraturii în cazul Vișinescu. Cum scapă torționarul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel