Cum le răspunde un fost pilot de luptă al SUA celor care spun că F-16 ale României sunt „fiare vechi” și „sicrie zburătoare”

Avion F-16 al României. F-16, România. Aeronavă F-16 Fighting Falcon a Forțelor Aeriene Române. Foto: MApN via DefenseRomania.ro
Avion F-16 al României. F-16, România. Aeronavă F-16 Fighting Falcon a Forțelor Aeriene Române. Foto: MApN via DefenseRomania.ro

Reputatul general american Robert E. Wheeler a răspuns celor care au criticat achiziția celor 32 de avioane F-16 Fighting Falcon din Norvegia.

România a achiziționat recent 32 de avioane F-16 Fighting Falcon din Norvegia.

E vorba de 32 de avioane second hand, însă la un preț excelent, în valoare de 388 de milioane de euro, la care se adaugă și suportul logistic. 

Robert E. Wheeler e fost pilot militar, cu o carieră de peste 32 de ani în Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii. El a condus de-a lungul timpului, din postura de director adjunct, departamentul de tehnologie și sisteme informatice din cadrul Pentagonului. 

În interviul acordat DefenseRomania, generalul american a subliniat și el prețul excelent la care țara noastră a reușit să achiziționeze cele 32 de avioane.

Generalul american a oferit însă un argument în favoarea achiziției, la care mulți nu s-au gândit și care are legătură inclusiv cu războiul din Ucraina.

CITEȘTE ÎN CONTINUARE PE DEFENSE ROMANIA DESPRE DECLARAȚIA PE CARE GENERALUL AMERICAN ROBERT E. WHEELER A FĂCUT-O ÎN CEEA CE PRIVEȘTE ACHIZIȚIA AVIOANELOR F-16 SECOND HAND, CA RĂSPUNS CĂTRE CEI CARE CRITICAU ACHIZIȚIA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel