Cum îți poți lua permisul de la 16 ani, în România. Condiții

Sofer
Sofer

Tinerii din România își pot lua permisul de conducere la doar 16 ani. E posibil, iar școala poate începe la 15 ani și 9 luni. 

Legea dă dreptul adolescenților să-și ia permisul de conducere la doar 16 ani. Deși nu multe sunt școlile de șoferi care includ această opțiune pentru adolescenții din România, se pare că numărul celor care-și iau carnetul la 16 ani s-a dublat în ultimul an. 

Ei trebuie să știe că sunt supuși unor condiții diferite: ”Cvadricicluri a căror masă proprie nu depășește 400 kg (550 kg pentru vehiculele destinate transportului de mărfuri), neincluznd masa bateriilor în cazul vehiculelor electrice și care sunt echipate cu un motor cu ardere internă a cărui putere netă maximă nu depășește 15 kw (20 CP) sau cu motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depășește 15 kw”, arată site-ul unei școli de șoferi care pune la dispoziția adolescenților și pregătirea pentru a-și lua carnetul la 16 ani. 

Cu privire la vârstă, precizează ”Vârstă minimă de la care se poate începe școala pentru categoria B1 este de 15 ani și 9 luni iar când se împlinește vârstă de 16 ani se poate susține examenul la Poliție.”

Cursurile pentru obținerea permisului la 16 ani sunt la fel ca pentru categoria B. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel