Cum îți convingi copilul să mănânce legume. Mihaela Bilic: Ciorba nu trebuie să lipsească din meniul celor mici

Cum îți convingi copilul să mănânce legume. Mihaela Bilic: Ciorba nu trebuie să lipsească din meniul celor mici / Foto: Pixabay, de Zaki AHMED
Cum îți convingi copilul să mănânce legume. Mihaela Bilic: Ciorba nu trebuie să lipsească din meniul celor mici / Foto: Pixabay, de Zaki AHMED

Nutriționistul Mihaela Bilic a venit cu mai multe sfaturi pentru părinții care vor să își convingă copiii să mănânce legume.

Copiii pot fi destul de pretențioși la mâncare, iar uneori poate fi destul de greu să îi convingem să accepte anumite alimente. Legumele sunt importante pentru sănătate deoarece conțin multe vitamine și ar trebui să fie nelipsite din alimentația celor mici. Totuși, ce facem atunci când copilul nostru refuză categoric legumele? Nutriționistul Mihaela Bilic a venit cu mai multe sfaturi pentru părinții care vor să își convingă copiii să mănânce legume.

"4 metode prin care puteți să “împrieteniți” copiii cu legumele. MIXAȚI legumele în supă cremă sau piure, au consistență cremoasă și se evită prezența bucăților mari, care ar putea să-i deranjeze pe cei mici AMESTECAȚI porții mici de legumele cu cantități mai mari de paste făinoase, orez sau cartofi, în felul ăsta vor fi camuflate și trec neobservate DECORAȚI și “condimentați”preparatele din legume cu ingrediente de nerefuzat: brânză rasă sau crutoane pentru supă, bucățele de jambon pentru fasolea verde, parmezan pentru orezul cu legume, ou ochi pentru spanac sau sos alb pentru conopida la cuptor. RONȚĂIȚI împreună cu cei mici bastonașe de legume proaspete cu orice fel de sos: brânză, iaurt, ketchup, tzatziki, humus etc; de la broccoli conopidă dovlecei și ciuperci, până la ardei gras morcovi țelină și castraveți, orice se poate mânca crud!

Mihaela Bilic: Ciorba nu trebuie să lipsească din meniul celor mici

Ca și preparate de bază, supa/ciorba nu trebuie să lipsească din meniul celor mici, fie că e vorba de masa de prânz sau de cină. Este metoda cea mai simplă de a mânca legume și a se hidrata în același timp. Țineți cont de preferințele lor: dacă iubesc structura omogenă atunci alegeți supa cremă, dacă le plac cubulețele de legume diferit colorate, atunci ciorba e varianta perfectă. Nu neglijați estetica, castronelul trebuie să fie frumos colorat și niciodată plin-ochi!Vine toamna și odată cu ea anotimpul legumelor, includeți în meniul celor mici culoare și sănătate", a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

"Opriți-vă, scuipați, lăsați în farfurie, aruncați!". Bilic atrage atenția: Ne îngrășăm din mâncare nesănătoasă, dar mai ales din cea sănătoasă

Totodată, medicul nutriționist Mihaela Bilic a atras atenția asupra unui aspect foarte important privind mâncarea pe care o consumăm.

"Și mâncarea care nu ne place tot "se pune". Dovada că viața e nedreaptă există și în nutriție: ne îngrășăm din mâncare nesănătoasă, dar mai ales din cea sănătoasă, din produse care ne plac, dar și din cele care nu se ridică la înălțimea așteptărilor noastre, din preparatele pe care le mâncăm cu poftă, dar și din cele pe care le mâncăm în silă… cu alte cuvinte totul “se pune” și se depune.

Organismul e construit ancestral iar metabolismul funcționează rudimentar. Legile termodinamicii acționează pe numărul de calorii, fără să țină cont dacă sunt “bune”sau “rele”. E nedrept și stupid să te îngrași cu mâncare care nu ți-a plăcut, dar se întâmplă mereu. Așa cum putem da înapoi haine, pantofi sau electrocasnice care nu ni se potrivesc sau nu ne satisfac, ar trebui ca și la capitolul alimentar să fim rambursați pentru caloriile cheltuite greșit. Însă, odată ce am înghițit mâncarea, răul e făcut, nici măcar prin mișcare nu putem scăpa ușor/eficient de excesul caloric", a scris Mihaela Bilic pe Facebook. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel