Cum începe școala în EUROPA. Țările civilizate iau ACESTE măsuri

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Europa se apropie unanim spre începutul de an școlar, iar țările membre UE se pregătesc de o creștere a numărului de infectări cu coronavirus.

Conform BBC, statele membre ale Uniunii Europene au abordări diferite pentru deschiderea școlii din septembrie. De exemplu, Spania va măsura temperaturile elevilor, în clasă, iar autoritățile sanitare au făcut apel la părinți să nu-și trimită copiii la școală dacă au semne de febră.

În schimb, Franța le va solicita elevilor de peste 11 ani și profesorilor să poarte mască în spațiile interioare. Chiar dacă au transmis inițial că numărul copiilor va fi limitat în fiecare clasă, autoritățile au revenit asupra măsurii. În plus, nici distanțarea socială nu va mai fi obligatorie în absolut toate situațiile.

Guvern Germaniei le recomandă școlilor să ia măsuri suplimentare de igienă, precum spălatul frecvent pe mâini și evitarea atingerii balustradelor sau clanțelor. Totuși, măștile nu vor fi obligatorii.

Când vine vorba de Italia, școlile au fost închise încă din martie, iar elevii vor fi nevoiți să stea la distanță de minim un metru între ei. Venitul la școală va fi și el decalat sau cel puțin accesul se va face în grupuri separate. Copiii care au rude vulnerabile pot alege să rămână acasă și să facă școală online.

În Marea Britanie, purtatul măștii va fi obligatoriu doar în zonele cu risc înalt epidemiologic. În zonele ferite de infectarea acelerată, va fi la discreția școlilor dacă elevii și profesorii vor purta protecție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel