Cum îl înfundă HotNews pe Păsat, încercând să-l ajute

dan pasat pdl
dan pasat pdl

DNA a cerut arestarea unui deputat, într-o adresă către Ministerul Justiției. Dan Păsat, secretar general al PDL Giurgiu, este acuzat de şantaj ori folosirea influenţei pentru a obţine contracte cu primării de pe raza judeţului, derulate prin firma sa, SC Prod Invest srl. DNA susține că, de fapt, Păsat controla şi  conducea în realitate această firmă și, atunci când a întâmpinat opoziţia administraţiei publice locale ori a altor firme, a recurs la ameninţări şi acte de violenţă.

HotNews a oferit și parlamentarului ocazia de a-și susține punctul de vedere. Păsat a declarat că nu are mai multe detalii decât cele apărute în presă, dar totul ar fi o răzbunare a PNL. Dovezile în acest sens nu au fost prezentate publicului. În schimb, Păsat se plânge la fel că se abuzează de arestările preventive în România(!): ”daca am ajuns in Romania in ipostaza de arestare preventiva fara acte nu e prima data. Vedeti si dumneavostra ce se intampla”.

Pentru a întări ideea că nu au fost presiuni din partea deputatului PDL, Hotnews prezintă  trei declarații ale unor primari, date în fața procurorilor.

Chiriță Dragnea, primar din Valea Dragului, spune că nu a avut cu dl.Păsat decât discuții politice, iar Vasile Preda, din Vărăști, deși recunoaște că a lucrat cu firma ProdInvest, neagă orice presiuni. În schimb, Gheorghe Maria, din Letca Nouă, declară nonșalant că Păsat a venit să ia două caiete de licitație, deși ulterior nu s-a prezentat. ”Nu s-a întâmplat nimic”, spune primarul. Păi, tocmai, că potrivit Legii 161/2003, activitatea lui Păsat este incompatibilă cu calitatea de parlamentar, pentru că s-a implicat în activități comerciale, cum ar fi, de pildă, achiziționarea de caiete de sarcini. Doar pentru această acțiune și Păsat ar putea pierde calitatea de parlamentar. Să nu uităm, însă, că face parte din partidul doamnei Roberta Anastase...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel