Cum îi percep austriecii pe români. Un fotbalist dinamovist născut la Viena dă cărțile pe față privind atitudinea lui Nehammer

Agerpres
Agerpres

Christian Ilic, un croat născut în Austria care evoluează pentru Dinamo București, a vorbit despre modul în care austriecii îi percep pe români.

Fotbalistul croat Christian Ilic, în vârstă de 27 de ani, evoluează de câteva luni pentru Dinamo București. El a oferit un interviu pentru gsp, în care a vorbit despre modul în care îi percep austriecii pe români și aderarea țării noastre la Schengen.

Mijlocașul dinamovist este croat, însă s-a născut la Viena și a trăit o mare parte a vieții în Austria. El a mai evoluat la cluburi din Scoția, Bulgaria, Ucraina și Cipru. 

„Sunt diverse diferențe salariale, dar cei din Austria nu savurează viața precum cei de aici”, a spus mijlocașul Daniel Ilic.

„Sunt un băiat calm, liniștit. Uneori, mai vizitez orașul, e normal, poți descoperi lucruri noi. Mai ies cu vecinul meu, Adnan (n.red Golubovic), mai avem un om care știe bine România, Mirko Ivanovski, care a fost la Dinamo, este vecinul nostru.

El ne arată împrejurimile, ne ajută să ne adaptăm foarte repede. (râde) Nu doar ne pune muzică, doar nu degeaba este 50 la sută român!", a spus Christian Ilic pentru gsp.ro.

„Românii sunt deschiși, te ajută cu orice, asta am experimentat. Oamenii sunt săritori, contează mult pentru mine. Nu am niciun stres aici, n-am experimentat nimic care să nu-mi placă. Eu sunt un tip pozitiv, mă adaptez repede“, a mai precizat mijlocașul dinamovist.

Cum îi percep austriecii pe români

Christian Ilic a comentat și modul în care îi percep austriecii pe români, în condițiile în care autoritățile de la Viena abia au fost de acord la finalul anului trecut cu intrarea României în Spațiul Schengen cu porturile și aeroporturile.

„Da, oamenii din Austria sau din Europa au o părere de genul: „Mda, este România... Lucrurile sunt cum erau odată!“. Dar când descoperi oamenii, cultura, tot ceea ce aici, vezi că oamenii și țara s-au schimbat mult.

OK, sunt diverse diferențe salariale față de Austria, de exemplu, dar oamenii de acolo, ca fapt divers, nu savurează viața atât de mult precum cei din România.

Cei de acolo sunt doar pentru muncă, precum niște roboți, nu au alte activități în afara serviciului și muncii. Un cuvânt cu care să descriu România? Impresionant“, a spus Christian Ilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel