Cum și-a indus B1 TV publicul în eroare. "O televiziune are alte obligații"

Narcisa Iorga, fost membru CNA, a făcut o analiză privind modul în care televiziunile din România au exploatat subiectul "Gabriel Cotabiță, fotografiat pe patul de spital".

Ea a spus că aproape toate posturile TV au difuzat imaginea cu excepția PRO TV, Antena 1, Prima și Digi 24 care au blurat imaginea artistului.

B1 TV a indus publicul în eroare

"Sub titlul "Cotabiță vândut de fiice pentru tratament", B1 TV a difuzat o știre preluată dintr-un tabloid referitoare la un contract încheiat de fiicele lui Gabriel Cotabiță cu paparazzi pentru filmarea artistului când se plimba, zilele trecute, prin curtea spitalului. "Vânzarea" avea drept scop suportarea tratamentului tatălui lor. B1 TV a folosit astfel notorietatea creată în jurul imaginii scandaloase cu infirmiera, inducând în eroare publicul: contractul era încheiat pentru alte imagini, care nu aduceau în niciun fel de atingere demnității lui Gabriel Cotabiță, ba dimpotrivă.

Chiar dacă în textul știrii se spune că este vorba despre alte imagini decât cele cu infirmiera, publicul nu are timpul necesar să discearnă. Tactica este folosită adesea în presa tabloidă și online pentru atragerea cititorilor, dar o televiziune are alte obligații, pe care însă B1 TV a preferat să le încalce", a scris Narcisa Iorga pe blogul său.

O singură televiziune a procedat corect

"Singura televiziune care a prezentat prevederile legii drepturilor pacientului a fost PRO TV, precizând și sancțiunile de care este pasibilă angajata spitalului, în cazul în care le-a încălcat. Restul televiziunilor au preferat să prezinte imaginile brute și nu au făcut-o din lipsă de profesionalism, ci din sete de audiență, fără să țină cont de dreptul fundamental la imagine al lui Gabriel Cotabiță. Cu atât mai jalnic pentru ele", a mai notat Narcisa Iorga.

VEZI ȘI: Șerban Huidu atacă un realizator TV: Ți-ai vinde și sufletul pentru audiență

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel