Cum folosești corect aspiratorul. Sfaturi utile

Cum folosești corect aspiratorul. Sfaturi utile   /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Cum folosești corect aspiratorul. Sfaturi utile / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Nimeni nu este îndrăgostit să dea cu aspiratorul, însă poți face viața mai ușoară la fiecare utilizare. Fie că folosești un aspirator clasic, fie că ai ales soluțiile mai moderne precum un aspirator vertical sau un aspirator robot, îți prezentăm câteva sfaturi utile pentru folosirea acestuia.

Înainte să începi să aspiri, în primul rând trebuie să te asiguri că suprafața vizată, indiferent că este covorul din sufragerie, gresia din baie sau parchetul din dormitor, este liberă și nu ai uitat niciun obiect pe jos, oricât de mic. În cazul în care vei uita obiecte pe jos, există riscul ca acestea să fie aspirate și să blochezi aparatul.

De asemenea, este contraproductiv să te apleci pentru a ridica de jos o monedă sau o jucărie, de fiecare dată când observi una în drumul tău, și vei pierde mult timp. Este cu atât mai important să faci acest pas dacă în casa ta locuiesc și copii sau animale. Totodată, poți muta micile piese de mobilier, precum scaunele, în altă cameră sau le poți urca pe masă pentru a-ți facilita accesul la podeaua de sub ele.

Aspiratul covoarelor

Când vine vorba de aspirat, covorul este cel care primește cea mai multă atenție. Este firesc, deoarece textura sa este predispusă la înmagazinarea de praf, scame și păr, care pe termen lung ne pot afecta sănătatea, mai ales persoanelor sensibile la alergeni. Curățarea corectă a covorului este cu atât mai importantă și trebuie executată mai riguros, dacă ai copii sau animale. Alege un model de aspirator dotat cu un accesoriu special pentru părul de animale, care are integrată o perie turbo.

După ce ai îndepărtat toate obiectele de pe covor și ai reglat peria, începe să aspiri fără să te grăbeșți. Este recomandat să aspiri într-un ritm mai lent, pentru a permite aspiratorului să tragă murdăria din covor. Revino pe fiecare zonă de 3-4 ori, pentru a îndepărta toate scamele. În acest mod, acoperi foarte eficient toată suprafața.

Curățarea gresiei și parchetului

Curățarea gresiei din bucătărie, baie sau hol se realizează cel mai frecvent folosind mătura și mopul, însă acestea nu absorb tot praful și mută mizeria dintr-o parte în alta a încăperii. O dată pe săptămână este bine să utilizezi un aspirator chiar și pe aceste suprafețe dure, deoarece este mult mai eficient. Beneficiile le vei observa atât în ceea ce privește curățenia, cât și calitatea aerului din încăpere.

Atunci când folosești un aspirator pentru suprafețele dure, alege accesoriul fără peri. O atenție sporită trebuie acordată colțurilor încăperii, deoarece tendința este ca aici să se strângă mult praf și scame.

Atunci când aspiri suprafețe din lemn, riscul cel mai mare este acela de a le zgâria. Asigură-te că de roțile aspiratorului nu este prins nimic ce ar putea dăuna parchetului sau dușumelei. Ca și în cazul suprafețelor dure, apelează la accesoriul fără peri pentru o curățare optimă și în siguranță.

Nu în ultimul rând, cu ajutorul duzei pentru spații înguste poți îndepărta praful de pe ramele ușilor, ale tablourilor, canapea și fotolii, tastatura computerului sau mobilă, informează Vremea Nouă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel