Cum favorizează Facebook emoția și descurajează rațiunea. Imagine virală pe...Facebook

O postare pe Facebook ne dă exemplu despre cum este favorizată emoția, pe rețelele de socializare, în defavoarea rațiunii. 

O postare publicată pe o pagină de Facebook ne dă un exemplu despre cum se favorizează emoția în defavoarea rațiunii. După ce activista de mediu Greta Thunberg a fost televizată, poze și articole cu ea s-au răspândit masiv pe rețeaua de socializare Facebook. Ulterior, ea a devenit o vedetă, iar milioane de internauți au căutat mai multe detalii. Cu toate acestea, Greta Thunberg nu ar fi făcut nimic special cu excepția unui discurs emoționant. 

De cealaltă parte, Boyan Slat este un tânăr care a proiectat un sistem unic în lume pentru curățarea oceanelor, însă un număr mic de oameni vorbesc despre el. Mai mult, el nu este o ”vedetă” în mediul online. 

Iată comparația dintre cei doi tineri

”Greta Thunberg este o activistă suedeză pentru mediul înconjurător, în vârstă de 16 ani, care își împărtășește cu lumea întreagă furia, frustrarea și anxietatea cu privire la climă. Nu este nici om de știință, nici economist. Ea nu oferă soluții practice la devastările economice pe care ideile ei le-ar provoca. Pasiune admirabilă. Teză greșită. Vedeta media. Căutări pe Google: 176 milioane de rezultate”, se arată într-o postare publicată pe pagina ”Memes from the Toilet”, de pe Facebook. 

”Boyan Slat este un inventator în vârstă de 23 de ani și a proiectat primul sistem de curățare a plasticului din oceane, la vârsta de 16 ani. El conduce acum un grup care dezvoltă tehnologii avansate pentru a scăpa oceanul de materiale plastice din întraga lume. Soluția sa nu implică nicio distrugere economică. Pasiune admirabilă. Teză corectă. Nu este o vedetă media. Căutări pe Google: 270.000 de rezultate”, mai scrie în postare. 

Foto: ”Memes from the Toilet” / Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel