Cum explică procurorul trimiterea autocarului la Bolintineanu

bogdan staicu
bogdan staicu

Procurorul de caz de la Parchetul Capitalei, care a dispus aducerea celor o sută de elevi de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", a explicat de ce a trimis autocarul pentru a aduce elevii. Bogdan Staicu a precizat că au intenționat ca audierea să fie etapizată, pentru că vor audiați 250 de elevi. 

"Autocarele au fost aduse acolo pentru a facilita deplasarea celor care doreau să fie audiați în cursul zilei de astăzi. Nu am vrut să îi supunem la costuri suplimentare. Au fost aduse acele autocare acolo, existau niște evidențe cu elevii care urmau să fie audiați în urma convenirii datei de citare. Părinții se puteau interesa dacă elevul urma să fie audiat în cusul zilei de astăzi, se puteau deplasa la sediul Poliției, putea să fie de față la această audiere. De asemena, a existat un număr de telefon pus la dispoziție pentru informații în legătură cu elevii care doreau să fie audiați în cursul zilei de astăzi", a spus procurorul Bogdan Staicu la B1 TV.

Procurorul a precizat că "nu s-a urmărit punerea în executare a unor mandate de aducere ci doar s-a convenit data la care ar trebui să fie audiat fiecare elev. Li s-au explicat prevederile legii, în sensul că, dacă nu se prezintă la data convenită în procesul verbal de citare, pot fi aduși cu mandat de aducere". Procurorul a adăugat că nu poate comenta celelate declarații cu privire emiterea unor mandate de aducere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel