Cum descarci certificatul COVID, după ce ai făcut a treia doză de vaccin

Foto Pexels
Foto Pexels

Mulți români se întreabă, mai ales cei care vor să plece de sărbători în alte țări, dacă, după a treia doză de vaccin, certificatul de vaccinare deja descărcat și pus pe telefon se actualizează automat sau trebuie descărcat din nou.

Pentru început, trebuie menționat că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a adaptat sistemul informatic de eliberare a certificatelor digitale COVID potrivit noilor norme de codificare, care permit noi marcaje, inclusiv pentru doza booster. Astfel se face diferenţierea între certificatele de vaccinare care atestă finalizarea seriei primare şi certificatele de vaccinare emise în urma unei doze de rapel.

Conform noilor specificaţii, certificatele de vaccinare se marcheză astfel:

3/3 pentru o doză de rapel în urma unei serii primare de vaccinare de 2 doze

2/1 pentru o doză de rapel în urma unei vaccinări cu doză unică.

Cum descarci certificatul COVID, după ce ai făcut a treia doză de vaccin

 

După doza trei (booster), se poate genera un nou certificat, care poate fi descărcat de pe: https://certificat-covid.gov.ro/login

În partea dreaptă a ecranului, se selectează „Certificat nou”, apoi, trecând la pasul doi, se completează datele din CNP.

1. -imagine fara descriere- (certificat_covid_pas_1_doza3_85808900.jpg)

2. -imagine fara descriere- (certificat_covid_pas_2_doza3_38280200.jpg)

La pasul trei și ultimul, se completează informațiile cu privire la vaccinul făcut, după cum se vede în imaginea de mai jos: 3. -imagine fara descriere- (certificat_covid_pas_3_doza3_16397300.jpg)

 

Coșmarul călătoriilor continuă.  Peste 2.000 de zboruri anulate marți

În altă ordine de idei, amintim că mii de zboruri au fost anulate în ultimele zile, în contextul în care cazurile de Covid au crescut în întreaga lume. Marți, alte 2.200 de zboruri au fost anulate, dintre care aproape 700 în interiorul, spre sau dinspre Statele Unite, potrivit site-ului de monitorizare FlightAware, citat de CNN.

Amintim că ziua de luni a fost un coșmar și mai mare pentru călători, cu peste 2.800 de zboruri anulate și 11.000 întârziate.

La nivel mondial, companiile aeriene au anulat peste 6.000 de zboruri în ajunul Crăciunului, de Crăciun și în ziua de după Crăciun.  

Anulările au loc în cea mai aglomerată perioadă a anului pentru călătoriile aeriene.

United Airlines a declarat săptămâna trecută că a fost nevoită să anuleze sute de zboruri, deoarece nu avea suficient personal pentru a zbura în siguranță pe toate rutele.

Delta a declarat că lucrează pentru a-i aduce acasă cât mai repede posibil pe toți călătorii blocați.

Compania aeriană germană Lufthansa a declarat că va anula 10% din programul de zboruri de iarnă, în condițiile în care pandemia continuă să afecteze industria aviatică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel