EXCLUSIV  Cum de anumiți oameni din diaspora, care știu pe cine trebuie să votăm în România, nu au idee cum să completeze PLF-ul?

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Val Vâlcu comentează situaţia de la graniţe, unde s-au creat blocaje la intrarea în ţară, după ce mulţi dintre cei care vin în ţară de sărbători nu au avut toate documentele în regulă. 

"Se tot spunea că în diaspora sunt reformiştii, oamenii care aduc schimbarea în societate. Dar nu citesc nişte reguli. În toate ţările din care vin sunt reguli diferite de la un stat la altul. Altfel stau la coadă ca să voteze, dar de ce nu se informează cu PLF-ul acesta, ce au de făcut la vamă?

PLF-ul scurtează mult timp. L-ai completat, arăţi buletinul, eşti pe site, durează două secunde. Până pe 20 decembrie erau proceduri greoaie care oricum erau de aşteptat, pentru că s-au tot anunţat de când e pandemia. Acum, de când s-a introdus PLF-ul, nu ştiau cum să-l completeze.

Cum se întâmplă că românii din diaspora care se informează, ştiu cum e mersul în ţară, ştiu pe cine trebuie să votăm, fiind restricţii în toate ţările în care lucrează sau trăiesc, nu s-au gândit să se informeze din două clipuri pe care le găseşti oriunde despre cum să completezi PLF-ul, ca să meargă mai repede în vamă?", spune jurnalistul.

***

"În regulă, România nu a înzecit personalul de la frontieră, nu a crescut fluxurile, dar tu care ştii totul, ne spui unde ne îndreptăm noi cei din ţară, ce trebuie să facem, nu ai putut să te uiţi pe un tutorial video ca să te lămureşti cum se completează PLF-ul ăla? Nu mai dai şi tu un telefon? Poate s-a desfiinţat România între timp, nu mai poţi intra, trebuie să faci cale-ntoarsă. Nu întrebi şi tu înainte să vii acasă?

În Germania sau în Olanda, unde îi bagă în carantină, nu sunt de vină autorităţile, numai în România? În fond toate acestea nu sunt făcute ca să-l chinuie pe om, că nu e nimeni nebun să facă reguli ca să le bage beţe în roate oamenilor, ci ca să o protejeze pe bunică-sa. Dacă tot vin la cei dragi, nu-ţi e un pic milă să îi expui la un asemenea risc? Din 120.000 pe zi or fi 10 care le aduc celor dragi şi un pic de omicron.

E de înţeles, oamenii vin după un an de muncă să-şi vadă copiii lăsaţi acasă, să-şi vadă părinţii şi bunicii, să aducă bunuri cumpărate acolo, să-şi îngrijească gospodăriile din ţară, dar totuşi, dacă tot eşti atât de bine informat, nu dai şi tu un telefon să vezi care e treaba înainte să vii acasă, să vezi dacă s-a schimbat ceva?", întreabă Val Vâlcu.

71.352 persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF)

Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicații Speciale, de la lansarea aplicației https://plf.gov.ro și până în această seară la ora 18:00, 71.352 persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF). 

De la operationalizarea formularului digital pentru intrare în România nu au fost înregistrate probleme legate de fluența traficului în punctele de trecere a frontierei. 


În acest moment, timpul maxim de aşteptare pentru intrarea în țară este de 20 de minute, la frontiera din vestul țării. 

Cele mai multe persoane au completat formulare pentru următoarele puncte de trecere a frontierei:
1. Aeroportul International „Henri Coandă” – 22.472
2. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – 5.527
3. Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj – 4.722
4. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – 4.493
5. Punctul de Trecere a Frontierei Borș – 4.459 

Începând cu 20 decembrie 2021, toate persoanele care sosesc în țară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană și reglementat de Guvernul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel