Cum au păcălit pensionarii Casa de Pensii

pensionari
pensionari

Țeapă record la Casa de Pensii Neamț. 100.000 de lei este suma pe care o are de recuperat Casa de Pensii după de vârstnicii s-au angajat în instituții publice. Pensionarii, deși primeau pensii de invaliditate, erau apți de muncă, potrivit evenimentul.ro.

Potrivit prevederilor legale, este interzis cumulul salariului cu anumite categorii de prestaţii de asigurări sociale. „Urmare a verificărilor întreprinse pe parcursul anului 2012 prin suprapunerea bazelor de date cuprinzând declaraţiile nominale şi beneficiarii de pensii, au fost identificate 22 cazuri de încasare necuvenită a drepturilor de pensie, datorită incompatibilităţii prestaţiilor acordate cu venituri din activităţi profesionale pentru care plata contribuţiilor de asigurări sociale este obligatorie. De asemenea, au fost identificate situaţii de cumul ale pensiei pentru limită de vârstă cu venituri salariale realizate în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale sau locale. În aceste situaţii plata prestaţiilor a fost suspendată, fiind emise şi decizii de recuperare a sumelor încasate necuvenit. Sumele rămase de recuperat, reprezentând drepturi necuvenite, însumează 99.734 lei”, a declarat Oana Fodor, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii.

Verificarea făcută în acest an vine după o altă acțiune-maraton, desfășurată în 2010 și 2011. În urm examinărilor 117 persoane și-au pierdut drepturile.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel