Cum au învățat frații Tsarnaev să confecționeze bombe

dzhokhar-tsarnaev boston dece
dzhokhar-tsarnaev boston dece

 Dzhokhar și Tamerlan Tsarnaev, frații ceceni responsabili de dublul atentat de la maratonul din Boston, au folosit materiale explozive în confruntările cu poliția din Boston, iar autoritățile au găsit alte bombe artizanale și în locuința lor. Dar cum au știut cei doi să improvizeze bombele, fără să aibă un trecut ce presupune pregătire militară consistentă?

Potrivit unui ofițer federal, citat de NBC News, supraviețuitorul Dzhokhar le-a spus anchetatorilor că el și fratele său s-au autoinstruit cu ajutorul unui magazin online susținut de al Qaeda. El a mai destăinuit că fratele său a citit instrucțiunile din Inspire, o revistă online în limba engleză despre care se spune că este publicată din 2010 de către al Qaeda. Revista a publicat de două ori articole despre cum se construiesc bombe cu ajutorul oalelor de gătit cu presiune, ca cele pe care autorii atentatelor din Boston le-au folosit pe 15 martie.

Tamerlan Tsarnaev a cumpărat în februarie două dispozitive pirotehnice mari de la un lanț național de magazine producător de artificii. Nu este clar însă dacă praful din artificii a fost folosit în confecționarea bombelor, scrie Wall Street Journal.

Dzhokhar Tsarnaev răspunde la întrebările anchetatorilor de pe patul său de spital din Boston, unde a fost internat în urma rănilor căpătate în confruntările cu forțele de ordine, dar și a unei tentative de suicid.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel