Cum aruncă CSM banii pe vacanțe și numiri în funcție

Lumea Justiției atrage atenția asupra modului în care sunt tocați banii publici pentru vacanțe ale judecătorilor și numiri în funcție la ÎCCJ. Judecătorul Cristi Vasilică Danileț pleacă în vacanță în Panama. El va participa la o conferință despre corupție, unde va fi însoțit de procuroarea Luminița Palade. Vacanța, pe banii CSM, adică bani publici. De cealaltă parte, Oana Hăineală a plătit, pentru numirea a două judecătoare, peste 260.000 de euro. Candidații pentru locurile din cadrul CSM nu au depășit numărul de 16, însă în comisiile de examen au fost nu mai puțin de 80 de persoane plătite cu ora. 

Bani pentru două promovări- 1.167.714 lei

Prin Hotărârea nr. 74/2012, Plenul CSM a decis înființarea unor comisii de elaborare subiecte, evaluare și solutionare a contestațiilor, din care fac parte zeci de persoane. Astfel, pentru examinarea a 16 candidați a fost nevoie de 80 de examinatori, care au fost plătiți cu 265.000 de euro, din care 948.393 lei reprezintă plata cu ora a membrilor comisiilor de examen și 221.321 lei, contribuția la bugetele de asigurari sociale și fonduri speciale. Plățile au fost făcute de către Oana Schmidt Hăineală, în calitate de ordonator de credite al CSM. Consiliul susține că sumele respective au fost prevăzute în bugetul CSM, scrie Luju. La ICCJ mai sunt 25 de posturi vacante și, după ce vor intra în vigoare noile reglementări, numărul de judecători se vor dubla.

Danileț pleacă în Panama, pe banii CSM

De cealaltă parte, Cristi Vasilică Danileț, împreună cu o procuroare, pleacă în vacanță, la o conferință, în Panama. Ei vor  participa la cea de-a cincea sesiune a Conferinței Statelor Părți la Convenția ONU împotriva Corupției, care va avea loc în perioada 25-29 noiembrie 2013 în Panama City. Conferința din Panama succede o altă manifestare care a avut loc la Viena tot pe tema corupției și la care judecătorul Danileț a participat în august 2013. În decizia CSM, votată în unanimitate, este precizat: "Plenul mai reține că, din punct de vedere financiar, cheltuielile ocazionate de participarea reprezentanților Consiliului Superior al Magistraturii la acest eveniment vor fi suportate din bugetul Consiliului, respectiv cheltuielile privind transportul internațional, cazarea, asigurarea medicală, precum și alte cheltuieli ce vor fi necesare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel