Cum arată românii în presa britanică. "Va mai rămâne în sat doar capra"

"În ianuarie, singurul lucru care va mai rămâne în sat va fi capra" este titlul unui nou reportaj despre românii care vor emigra în Marea Britanie, care a apărut în influentul cotidian Daily Mail. Scopul este să nu fie ridicate restricţiile de muncă pentru români şi bulgari de la 1 ianuarie. Însă, românii în presa britanică sunt absenți. Ei sunt înlocuiți de imaginea romilor săraci, murdari, care stau pe străzi sau într-o casă aproape dărâmată. 

[caption id="attachment_387435" align="aligncenter" width="634"] Foto: Daily Mail[/caption]

Ultimul reportaj al Daily Mail în România înfățișează o familie de romi dintr-un sat al cărui primar susține că vor pleca peste jumătate dintre locuitori.

Koller Gabriel-Adrian afirmă: "Cred că este posibil ca jumătate dintre locuitorii din Berini şi Uliuc, români şi romi, să meargă în Marea Britanie anul viitor. În special tinerii vor merge, pentru că ei nu au nimic aici. Vor lucra în agricultură şi în construcţii, dar şi pentru ajutoare. Sfatul meu pentru Marea Britanie este să nu le daţi oamenilor totul. Trebuie să fiţi atenţi, dacă toată lumea va merge în Marea Britanie, ce veţi face? Vă puteţi permite acest lucru? Oamenii nu au salarii mari aici şi vor fi interesaţi, evident, de salariile şi ajutoarele din Anglia", scrie Daily Mail.

El adaugă că "Nu este un lucru rău pentru noi că vor să meargă în altă parte a Europei", completând că "vor pleca în Marea Britanie, vor primi ajutoare şi poate se vor întoarce acasă cu bani, pentru că aici este mult mai rău".

Reportajul ilustrează situația precară a sătenilor din Uliuc.

Foto: Daily Mail

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel