Cum arată „Porțile Iadului“, craterul uriaș care arde de 50 de ani. Turkmenistanul vrea să-l închidă / video

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un crater de gaz din Turkmenistan, denumit „Porțile Iadului“, riscă să fie închis după un ordin al președintelui țării.

Un crater de gaz din deşertul Karakum, denumit „Porțile Iadului”, arde continuu din 1971, fiind principala atracţie turistică din Turkmenistan, fostă republică sovietică şi una dintre cele mai închise ţări din lume. Însă președintele țării a ordonat stingerea flăcărilor și sigilarea craterului.

Gurbangulî Berdâmuhamedov spune că flăcările care ard în puţul cu o lăţime de 70 de metri au un „impact negativ asupra mediului şi a sănătăţii populaţiei din vecinătate”.

„Risipim resurse naturale valoroase pentru care am putea primi câştiguri ce ar fi folosite pentru a creşte bunăstarea poporului nostru”, a adăugat el, potrivit declaraţiilor difuzate de televiziunea de stat.

Prin urmare, el a ordonat autorităţilor să „găsească o soluţie pentru a stinge focul” care arde în Darvaza.

Situat în deșertul Karakum din Turkmenistan, craterul Darvaza este o groapă artificială masivă, în care arde gaz metan de zeci de ani.

S-a spus că Darvaza, cunoscută și ca „Porțile Iadului”, a fost incendiată intenționat de autoritățile sovietice, sperând că focul se va stinge în câteva săptămâni. Cu toate acestea, aproape 50 de ani mai târziu, craterul este încă aprins și adevăratele sale origini sunt încă învăluite în mister.

Autorităţile au încercat de mai multe ori să îl stingă, fără succes. În acelaşi timp, Turkmenistanul a încercat să facă din acest sit, aflat la 270 de kilometri de capitala Aşhabad, o atracţie turistică.

Craterul care arde de mai bine de 50 de ani ilustrează imensitatea rezervelor de gaz pe care se află Turkmenistanul, a cărui economie este foarte dependentă de exporturile de energie, scrie Publika.

Cea mai nouă atracție turistică din Londra se închide la 6 luni de la inaugurare

Marble Arch Mound, o atracție turistică din Marea Britanie care a costat 6 milioane de lire sterline (8,15 milioane de dolari) și a fost supervizată de Consiliul Westminster, se va închide pe 9 ianuarie, după ce și-a câștigat reputația ca fiind o dezamăgire majoră și a fost sursa unei batjocuri larg răspândite pe rețelele de socializare.

Înainte de închidere, biletele sunt vândute gratuit și sunt disponibile la intrare, precum și pe site-ul oficial al Mound.⁠

De când s-a deschis, vizitatorii au fost șocați să descopere că elementele atracției erau în mod clar neterminate. Schelele folosite la dezvoltarea structurii erau încă vizibile, iar verdeața luxuriantă care fusese promisă lipsea cu desăvârșire, așa cum se vedea în fotografiile de pe rețelele de socializare. Priveliștea din vârful movilei cu 130 de trepte au fost descrise ca fiind dezamăgitoare și sub nivelul așteptărilor (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel