Cum arăta Busu înainte de infarct. Ultimele imagini - video

Florin Busuioc
Florin Busuioc

Florin Busuioc a suferit un infarct în timpul unui spectacol, la Craiova. El a fost dus la spital, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, pentru montarea unui stent.

În clipul de mai jos îl vedeți pe Busu înainte de infarct. Prezentatorul meteo nu acuza dureri și parcă nimic nu prevestea ceea ce urma să se întâmple la câteva ore distanță:

Infarctul miocardic acut este denumirea medicală pentru un atac de cord și de exact asta a suferit actorul Florin Busu Busuioc. Prof. dr. Dan Deleanu, chirurg cardiovascular, explică exclusiv pentru DC MEDICAL de ce și cum pune această afecțiune viața unui pacient în pericol, dar, și mai important, cum poate fi descoperită din timp.

În timp ce simptomele clasice ale unui atac de cord sunt durerea toracică și dificultăți de respirație, simptomele pot fi destul de variate. Cele mai frecvente simptome ale unui infarct miocardic acut includ:

- presiune sau o strângere în piept,

- durere în piept, spate, maxilar și alte zone ale părții superioare a corpului, care durează mai mult de câteva minute sau care dispare și se întoarce,

- dificultăți de respirație,

- transpiraţie,

- greaţă,

- vomitat,

- anxietate,

- o tuse,

- ameţeală,

- bătăi rapide ale inimii.

La femei, simptomele sunt ușor diferite

Este important să rețineți că nu toate persoanele care suferă de atacuri de cord prezintă aceleași simptome sau aceeași severitate a simptomelor. Durerea toracică este cel mai frecvent raportat simptom în rândul femeilor și bărbaților. Cu toate acestea, femeile sunt mai predispuse decât bărbații să aibă:

- respirație sacadată,

- durere în maxilar,

- dureri de spate superioare

- amețeală,

- greaţă

- vărsături.

De fapt, unele femei care au făcut un atac de cord arată că simptomele erau asemănătoare celor ale gripei, scrie DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel