Cum arată Alexandru Ioan Cuza de Buzău-FOTO de colecție

Scutaru Cristina / 24 ian 2018 / 15:03 Salveaza PDF Comentarii

Sute de buzoieni s-au prins, miercuri, în Hora Unirii cu ocazia manifestărilor organizate la Muzeul Judeţean pentru a cinsti Ziua Unirii Principatelor Române, după ce domnitorul Alexandru Ioan Cuza, interpretat de actorul Vlad Trifaş, a venit în mijlocul spectatorilor călare pe un cal alb.

Acţiunile dedicate Zilei de 24 ianuarie au început în acest an la Buzău la Muzeul Judeţean cu prezentarea steagurilor de luptă ale structurilor subordonate Diviziei 2 Infanterie, o paradă de costume purtate de jandarmi la mijlocul secolului al XIX-lea şi au continuat cu o reconstituire istorică a delegaţiei conduse de Alexandru Ioan Cuza în anul 1859, după care buzoienii s-au prins în Hora Unirii.

 

'Toţi buzoienii au fost invitaţi să participe la acest eveniment de sărbătoare, de o importanţă deosebită, mai ales că anul acesta se află sub semnul aniversării a 100 de ani de la unirea tuturor românilor. Mica Unire a reprezentat un prim pas în făurirea României moderne, iar Buzăul a avut onoarea de a întâmpina şi a-l găzdui pe primul domn al Principatelor Unite. Marcarea acestor evenimente din istoria poporului român reprezintă un act de patriotism şi un moment de reafirmare a valorilor noastre naţionale', a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

[citeste si]

Acţiunile dedicate Zilei de 24 ianuarie au fost organizate de Consiliul Judeţean Buzău, împreună cu Muzeul Judeţean, Teatrul George Ciprian şi Centrul Judeţean de Cultură şi Artă, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie 'Getica' şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25